Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε τις Enervillas στο Αλισσό Αχαΐας (φωτο)

Enervillas
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καινοτομία στην πράξη !

Τις Enervillas, τα καινοτόμα καταλύματα σχεδιασμένα με το passive house πρότυπο , στον Αλισσό Αχαΐας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το τμήμα πολιτικών μηχανικών στο πλαίσιο του μαθήματος “ενεργειακός σχεδιασμός κτιρίων” επισκέφθηκε τα καταλύματα Enervillas που κατασκευάζει η εταιρεία “Ανάπτυξη Κατασκευαστική” του Αχαγιώτη μηχανικού Μeng Δημήτρη Δημόπουλου.

Οι φοιτητές συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Ιωάννη Παππά, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς κατασκευάζεται ένα πράσινο κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης με προσιτό κόστος κατασκευής.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος έχει σχεδιάσει ο ίδιος και υλοποιεί το καινοτόμο αυτό έργο. Συνομίλησε με τους φοιτητές όπου πέραν από τον τρόπο υλοποίησης του έργου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες.

Τι είναι οι Enervillas

Οι Enervillas είναι ένα από τα 26 καταλύματα παγκοσμίως που μελετήθηκαν και κατασκευάζονται σύμφωνα με το Passive house πρότυπο και το μοναδικό στην Ελλάδα όπως θα δείτε και στην Παγκόσμια Βάση Παθητικών κτιρίων. κλικ εδώ

Ένα σύγχρονο κτίριο όπου το εσωτερικό περιβάλλον είναι σε απόλυτη θερμική άνεση και ποιότητα αέρα ενώ επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας έως και 90%. Οι Enervillas κατασκευάζονται όχι μόνο στο πλαίσιο να είναι φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και να “παράγουν” την ενέργεια που χρειάζονται για την αυτόνομη συντήρησή τους. Ταυτόχρονα φροντίζει για τις μετακινήσεις μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον με βλαβερές ουσίες μέσω των καυσαερίων, το οποίο και αυτό “φορτίζει” από την ενέργεια που παράγει το κατάλυμα.

Η κατασκευή του πρώτου ενεργειακού τουριστικού καταλύματος στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα παγκοσμίως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πανεπιστημίου Πατρών