Τοπικά

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων στο Επιμελητηρίου Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος…

…συμμετείχε σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων στον χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας όπου παρουσίασε την ρύθμιση που προετοιμάζεται ειδικά για τις Ασφαλιστικές εισφορές η οποία θα ανακοινωθεί σε έναν περίπου μήνα και θα «τρέξει» παράλληλα με το νόμο 4469/2017 (εξωδικαστικός μηχανισµός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων σε ταμεία και τράπεζες).

Η ρύθμιση θα είναι ειδικά για επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές οφειλές τους και να αποκτήσουν πάλι πρόσβαση σε παροχές υγείας και ασφάλισης.
«Θα αφορούν οφειλές που δημιουργήθηκαν το διάστημα μέχρι 31/12/2016 και πιο πριν, δεν θα αφορούν το 2017, άρα όσοι θέλουν να την αξιοποιήσουν θα πρέπει να καταβάλλουν ήδη τις τρέχουσες εισφορές τους» τόνισε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ρύθμιση θα είναι διαφορετική από τη σημερινή κοινή 12μηνη ρύθμιση παλαιών ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών αλλά και την παλαιότερη με τις 100 δόσεις.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος Πλ. Μαρλαφέκας και τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Πετράτος, Κώστας Βουκελάτος και Χρ. Αθανασόπουλος. Ο κ. Μαρλαφέκας ζήτησε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την εισφοροαποφυγή και «να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του ο επιχειρηματίας χωρίς να επιβαρύνει το κόστος της επιχείρησής του για να επιβιώσει».