Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Τι ισχύει για την πληρωμή αποδοχών εργαζομένων των επιχειρήσεων

Ε.Φ.Κ.Α. , ρύθμιση των 100 δόσεων , Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , ΕΦΚΑ , σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά , Συνεργάτες Οικονομίας , δήλωση φορολογικού έτους 2016 , πληρωμή αποδοχών εργαζομένων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Εταιρεία Συνεργάτες Οικονομίας σας ενημερώνει :

Από 01/06/2017 καθιερώνεται  υποχρεωτικά η πληρωμή αποδοχών εργαζομένων των επιχειρήσεων αποκλειστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

ΠΟΙΝΕΣ  

Στον εργοδότη που παραβαίνει την παραπάνω  διάταξη   επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Τα ποσά των ποινών  ανέρχονται από 300,00 έως 50.000,00 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση.

Προσοχή: Η παραπάνω διάταξη του Υπουργείου Εργασίας είναι ανεξάρτητη από τη φορολογική  που προβλέπει την μη αναγνώριση της δαπάνης της μισθοδοσίας αν δεν καταβληθεί μέσω τράπεζας. (Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα έχουν δύο ποινές σε περίπτωση πληρωμής αποδοχών με μετρητά )

  • Μη αναγνώριση της δαπάνης και καταβολής φόρου  από τη Δ.Ο.Υ.
  • Πρόστιμο  από το ΣΕΠΕ.