Τοπικά

Με μεγάλη επιτυχία τα σεμινάρια για τα social media. Το westcity ήταν εκεί!

σεμινάρια για τα social media
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια με τίτλο «SocializeyourBusiness:

Ο Νίκος Νιφόρας και ο Βασίλειος Γκοτσούλιας σεμινάρια για τα social media για λογαριασμό του westcity.gr

Τα Social Media και το Διαδίκτυο στην υπηρεσία της μικρομεσαίας επιχείρησης και του επαγγελματία» που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 26 Απριλίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η ανταπόκριση και η προσέλευση του κοινού τόσο στο σεμινάριο που απευθυνόταν στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο σεμινάριο που απευθυνόταν στους επαγγελματίες του εμπορίου, της αγροτικής οικονομίας και της λιανικής επιχειρηματικότητας ήταν πολύ μεγάλη.

Τα σεμινάρια χαιρέτησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, που ήταν αποκλειστικός χορηγός των σεμιναρίων, κυρία Σοφία Στάμου, η οποία τόνισε πως ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για την πραγματοποίηση των στόχων της Ολυμπίας Οδού που είναι η ενίσχυση δράσεων εξωστρέφειας και δράσεων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα.

Επίσης τόνισε πως η Ολυμπία Οδός στηρίζει την προσπάθεια να μετατραπεί η Αχαΐα σε επιχειρηματικό κόμβο σε όλο το δυτικό άξονα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί στο πλευρό σας» και συνέχισε λέγοντας πως «η επιθυμία μας είναι, αν είναι δυνατόν, να υπερβούμε όλοι μαζί τη μιζέρια που φέρνει η οικονομική κρίση και να βγούμε στο ξέφωτο με στέρεες βάσεις.

Για αυτό και στηρίζουμε αυτά τα σεμινάρια που έχουν να κάνουν με το Διαδίκτυο και τα SocialMedia, με τα οποία μπορούμε να βγούμε, να μετακινηθούμε, όχι με φυσικό τρόπο όπως με τον αυτοκινητόδρομο αλλά μέσω του Διαδικτύου. Ο στόχος είναι να αποκτήσουμε βασικές γνώσεις οργάνωσης marketing έτσι ώστε να επεκτείνουμε ή και να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε, επαρκείς επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς μεγάλο κόστος που είναι και το ζητούμενο για τον κάθε επιχειρηματία».

Επίσης τα σεμινάρια χαιρέτησαν ο ειδικός σύμβουλος του επιμελητηρίου Αχαΐας, κύριος Θανάσης Κούστας ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο επηρεάζουν οι νέες τεχνολογίες και τα SocialMedia τη ζωή μας καθώς και το ότι είναι απαραίτητα εργαλεία για την επιβίωση και την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Ο εκπρόσωπος της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας iDialogue που διοργάνωσε τα σεμινάρια, κύριος Γιώργος Κοκκόλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αν μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να κατανοήσουν το ενιαίο περιβάλλον που δημιουργείται, να το χαρτογραφήσουν με την βοήθεια των ειδικών που έχουμε εδώ σήμερα και να κάνουν την βέλτιστη χρήση των αλλαγών που χρειάζονται τότε μπορούμε πραγματικά να έχουμε πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερες αγορές και σε ένα περιβάλλον το οποίο θα επιτρέπει στις ελληνικές επιχειρήσεις να ανασάνουν και να δημιουργήσουν πλούτο που θα επιστρέψει στη χώρα».

Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι εξής:

Ζαχαρίας Λουδάρος, δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, Hλίας Τσαλδάρης, DataAnalyst, SEM – SEOConsultant και ιδιοκτήτης της εταιρείας InnovationGroup, Γιώτα Μπουγά, ContentManager της ιστοσελίδας ενημέρωσης RizopoulosPost, Δημήτρης Κονταράκης, InternetMarketingConsultant και ιδιοκτήτης της εταιρείας eSteps Σύμβουλοι InternetMarketing, Βαλεντίνα Τρικουνάκη, HeadofDigital της εταιρείας Mentory, Γιώργος Μελισσαρόπουλος: SalesManager της εταιρείας FibairCitiwaiveSystemsLtd και Ηλίας Μπεχλίτερ, DigitalMarketer στην ιστοσελίδα ενημέρωσης RizopoulosPost.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρακολούθηση των δύο σεμιναρίων από τους συμμετέχοντες ήταν εντελώς δωρεάν.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με την αποκλειστική χορηγία της Ολυμπίας Οδού και την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, του POSCoworkingSpace και της Intermediakt ως mediapartner των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως:

Τετάρτη 17 Μαίου, νομός Κορινθίας, Κόρινθος
Τετάρτη 31 Μαίου, νομός Ηλείας, Πύργος
Τετάρτη 14 Ιουνίου, νομός Αργολίδος, Άργος
Τετάρτη 28 Ιουνίου, νομός Αιτωλοακαρνανίας, Ναύπακτος

Για τα προσεχή σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την online φόρμα στην ιστοσελίδα των σεμιναρίων https://www.socializeyourbusiness.gr/