Τοπικά

Ι. Φωτήλας: “Σκληρά μέτρα 3,6 δις ευρώ με αντίμετρα ευσεβείς πόθους”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ, στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» της ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης 2 Μαΐου:

– Το μόνο θετικό γεγονός είναι ότι υπήρξε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς και αποφεύγονται τα χειρότερα σενάρια. Τα δεδομένα όμως της συμφωνίας είναι μόνο τα σκληρά μέτρα 3,6 δις ευρώ, με μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Τα υπόλοιπα αφορούν ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης. Η συζήτηση για το χρέος δεν έχει καν ξεκινήσει, ενώ τα αντίμετρα για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον εκπληρωθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,7%.

– Η ίδια η κυβέρνηση παραδεχόταν ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων και τώρα ξανά θα εφαρμόσει όσα κατήγγειλε πριν λίγο καιρό. Με αυτή της την πολιτική επιπλέον επιβεβαιώνει τον κ. Σόιμπλε που έλεγε ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ρύθμιση χρέους εφόσον η χώρα μας καταφέρνει να έχει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα άρα αποπληρώνει τους τόκους των χρεών της.

– Η ΝΔ θα καταψηφίσει το συνολικό πακέτο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.