Τοπικά

Πολιτιστικό Κέντρο των Σαγεΐκων στον παλιό κινηματογράφο του Κριμπά

Πολιτιστικό Κέντρο των Σαγεΐκων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υπεγράφη η Σύμβαση Κατασκευής του Έργου: «Βελτίωση Υφιστάμενου Κτιρίου για τη Δημιουργία Χώρου Άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στα Σαγαίικα » προϋπολογισμού 105.463,42 ευρώ.

To Πολιτιστικό Κέντρο των Σαγεΐκων θα γίνει στον παλιό κινηματογράφο του Κριμπά σύμφωνα με τα όσα προγραμματίζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας . Την Πέμπτη  5 Απριλίου 2017 μπήκαν οι υπογραφές, στο γραφείο Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, η σύμβαση για την Κατασκευή του Έργου: «Βελτίωση Υφιστάμενου Κτιρίου για τη Δημιουργία Χώρου Άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στα Σαγαίικα » προϋπολογισμού 105.463,42 ευρώ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας  των Σαγαιίκων.  Ο παλιός κινηματογράφος του «Κριμπά»,  στον οποίο εμείς οι μεγαλύτεροι είδαμε τα πρώτα κινηματογραφικά  έργα, αλλά έχουμε και πολλές αναμνήσεις,  μεταμορφώνεται  σε «στολίδι»  και παραδίδεται στην Τοπική Κοινωνία των Σαγαιίκων.  Το έργο κατασκευάζεται σε δύσκολες εποχές για το Δήμο,  καθώς θα πληρωθεί από ιδίους πόρους, όμως το οφείλαμε  τόσο στην Τοπική Κοινωνία όσο και στην Δημοτική Ενότητα Μόβρης  διότι αυτός ο χώρος θα αποτελέσει εργαστήρι Πολιτισμού, Παίδευσης, Εκπαίδευσης και άλλων δραστηριοτήτων.

 Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, χωρίς πολλά λόγια αλλά με λόγο,  παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να κατασκευάζει έργα πνοής,  για όλους τους Δημότες, για όλες τις ηλικίες και για όλους τους ανθρώπους» τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.