Ελλάδα

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου – Δηλώσεις Καραμανλή , Εφραίμ

Μονής Βατοπαιδίου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δηλώσεις Καραμανλή – Εφραίμ

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας κατέληξε πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 13 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά την αθωωτική απόφαση για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, αποφάσισε την άρση των δεσμεύσεων χρημάτων, μετόχων κ. ά που είχαν επιβληθεί για την υπόθεση με τρεις αποφάσεις της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες του 2008.

Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Θεό” δήλωσε αμέσως μετά ο ηγούμενος Εφραίμ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».