Τοπικά

Νέα Μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Αλισσαίων Πείρος

μουσικοχορευτική εκδήλωση
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων – Πείρος διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 11:30…..

…. στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, του Άνω Αλισσού,  μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, με θέμα «Το 1821 μέσα από το δημοτικό τραγούδι»,  τιμώντας την παράδοση και την ιστορία του έθνους μας με τραγούδια βγαλμένα μέσα από τους αγώνες και τις μέρες δόξας της εθνικής μας παλιγενεσίας.

Το πρόγραμμα της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης έχει ως εξής :

  • Ολιγόλεπτη ομιλία  από τον φιλόλογο  λογοτέχνη Ανδρέα Λάζαρη  με θέμα «Το δημοτικό τραγούδι της ημέρες του ξεσηκωμού»,
  • Τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου μας Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος (Συντονιστής, καλλιτεχνική επιμέλεια Καρυτινός Σωτήριος)
  • Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα της Πολιτιστικής Δράσης Βραχνεΐκων (υπεύθυνη Βίκυ Πανουτσοπούλου).
  • Δημοτική μουσική και τραγούδια από την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων (κλαρίνο Βασίλης Ζίγκος, βιολί Αλέξης Γαλάνης, λαούτο Γιάννης Γαλάνης, κρουστά Γιώργος Καραβούλιας)
    Τραγούδι Δημήτρης Γαλάνης (Καθηγητής Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης)

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό. Ο πολιτιστικός μας σύλλογος  στην πρόσκληση που απευθύνει στον κόσμο, να παρακολουθήσει αυτή την όμορφη εκδήλωση, επιθυμεί  να προσέλθουν με κάποια τρόφιμα πρώτης ανάγκης ( μακαρόνια, ρύζι, γαλα, κλπ ) ώστε να βοηθήσουμε με τα τρόφιμα που θα μαζευτούν το κοινωνικό συσύτιο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει να δώσει φαγητό σε πολλούς συνανθρώπους μας.