Τοπικά

Καραμαλίκης: “Ο Καραμανλής ως πολιτικό φαινόμενο”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σήμερα φαίνεται​ από μακριά…

…ότι κανείς άλλος πολιτικός ηγέτης που δέχθηκε τόσα αντισυμβατικά πυρά, δεν διατήρησε την ακτινοβολία του, όπως ο Καραμανλής. Τον έφθειραν αλλά δεν τον εξόντωσαν.

Έτσι για τον Καραμανλή, που εμφανώς δεν δέχθηκε να του υπαγορεύουν την πολιτική, από μέσα ή από έξω, πέρα από τη συζήτηση για τα πεπραγμένα του υπάρχει διαρκώς ένα ερώτημα:

Γιατί αντέχει;

Γιατί αφού “απέτυχε”, το κόμμα του τον κρατάει ψηλά σαν σημαία, ενώ στην κοινωνία διατηρείται μια “αδιόρατη” προσδοκία επιστροφής του; Το ίδιο βέβαια δεν συμβαίνει με τους Σημίτη -Παπανδρέου !

Γιατί ο «δεινώς κατηγορηθείς» από τους αντιπάλους του πρώην Πρωθυπουργός, όπως θα έλεγε ο Γιάννης Αλευράς, έχει τόσο υψηλό δείκτη εκτίμησης, ακόμη και ανάμεσα στους … αντίπαλους του;

Γιατί το γραφείο του είναι σημείο οικουμενικής αναφοράς- ακόμη και … Λακεδαιμονίων;

Γιατί όσοι προσπαθούν να τον απαξιώσουν θέλουν και να τον έχουν μαζί τους ;

Γιατί άραγε ένα πανίσχυρο, ως τώρα ,αλλά πάντα ενεργό, μιντιακό σύστημα δεν καταφέρνει να τον αποκαθηλώσει;

Γιατί χωρίς να κουνήσει το δάκτυλό του είναι αποδεκτός από όλο και πιο διευρυνόμενους κύκλους;

Ταυτόχρονα γιατί ο γνωστός κύκλος των μίντια του αποδίδει και σήμερα επιρροή στη φορά των πραγμάτων;

Γιατί συγκεκριμένοι τύποι…

…γνωστοί και μη εξαιρετέοι, δεν αρκούνται στην θεωρία ότι «κατέστρεψε τη χώρα», αλλά του προσάπτουν ότι…,” μετέχει και στην καταστροφή της”, επιχειρώντας έτσι να τον συνδέσουν ποικιλοτρόπως με την κυβέρνηση Τσίπρα;

Η απάντηση γι’ αυτή την αντοχή, βρίσκεται σ’ αυτό που έλεγε η Αμερικανίδα συγγραφέας Ντόροθι Πάρκερ: «Δεν με νοιάζει τι γράφουν για μένα, αρκεί να μην είναι αλήθεια».

Το ισχυρό όπλο λοιπόν του Καραμανλή, εκτός από τον γήινο χαρακτήρα του και την πολιτική του παρακαταθήκη, που αποτελεί τον πυρήνα της στέρεης ηγετικής στόφας του- είναι ότι του καταλογίζουν πράξεις, παραλείψεις και ιδιότητες που απέχουν από την πραγματικότητα, δεν είναι αληθινές είναι απλά ψεύτικες!

Μοιραία λοιπόν όσα εξ αυτών δεν έχουν καταπέσει ήδη – όπως π.χ. η υπερχρέωση εξ εξαιτίας του, ενώ προέκυψε από τα βερεσέδια του προκατόχου του, θα καταπίπτουν διαδοχικά με πάταγο, γιατί όπως έλεγε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Ράιτ “η αλήθεια είναι πιο σημαντική από τα γεγονότα” ή γιατί όπως λέει και ίδιος “Το φως στο τέλος κερδίζει πάντα το σκοτάδι”!