Τοπικά

Με επιτυχία η εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο από το Σύλλογο Αλισσαίων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία…

…διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου 2017, η παραδοσιακή μουσική εκδήλωση του 1821 μέσα από το δημοτικό τραγούδι που διοργανώθηκε στο χώρο του μπάσκετ στον Αλισσό από τον πολιτιστικό σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος”.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που απόλαυσε τα παραδοσιακά τραγούδια από την φωνή του Δημήτρη Γαλανάνη και των συνεργατών του καθώς και την χορωδία του συλλόγου υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Καρυτινού.

Αίσθηση προκάλεσε το όμορφο χορευτικό του συλλόγου Βραχνεΐκων υπό τις οδηγίες της κυρίας Πανουτσόπουλου.

Για το δημοτικό τραγούδι μίλησε ο φιλόλογος λογοτέχνης διδάκτωρ κοινωνικής φιλολογίας Ανδρέας Λάζαρης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ραυτακόπουλος, ο πρόεδρος του Φοσδα και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τραχάνης, ο Πάτερ Απόστολος Δημητρόπουλος, ο Πάτερ Αλέξανδρος Λαθούρος, ο εφημέριος της Καμενίτσας Πάτερ Γεώργιος, ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταυλούρος, οι πολιτευτές κυρία Γιαννιά Ευσταθία, Έλενα Κονιδάρη και Ευτυχία Μπάρκουλα.

Ακόμα παρών ήταν ο περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Σπύρος Μυλωνάς και οι πρόεδροι των Αλισσών Ελένη Μπεζεριάνου και Θεώνη Κελάμη.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και από τον πάτερ Αλέξανδρο Λαθούρο οι κκ. Σωτήρης Καρυτινός και Δημήτρης Γαλάνης για την προσφορά τους στην παράδοση, ενώ το χορευτικό Βραχνεΐκων βράβευσε ο πάτερ Απόστολος.

Ο “Πείρος” ευχαριστεί τις κύριες για τα γλυκά τους καθώς και τον κόσμο που πρόσφερε τριάντα περίπου σακούλες τρόφιμα για το συσύτιο της μητρόπολης Πατρών.

Ακόμα ο “Πείρος” ευχαριστεί τον Σωτήρη Καρυτινό την ψυχή της χορωδίας που οργανώνει και την θεολόγο Μουσικό Σοφία Καυκοπούλου που ήταν συντονίστρια στην εκδήλωση.