Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α. για τις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Κυριακή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η παράταξή μας έχει πολλές φορές τονίσει την αντίθεσή της στον « Καλλικράτη» αλλά και στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου αφού είναι μια αντιδημοκρατική διαδικασία με το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Η ανατροπή του «Καλλικράτη» για την Α.ΚΙ.Δ.Α. είναι θέμα πρώτης γραμμής πάλης.

Από την μέχρι τώρα λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, πέρα από την στέγαση του δημοτικού συμβουλίου σε λειτουργικότερο χώρο,προέκυψαν και μια σειρά προβλημάτων τα οποία αφορούν την ίδια την λειτουργία του οργάνου.Είναι η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας,η ενημέρωση των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, ο τρόπος μετάδοσης στο κοινό, των συνεδριάσεων του οργάνου και η αρχειοθέτηση πρακτικών των συνεδριάσεων.

Η υπερψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία του προεδρείου (στο οποίο μάλιστα αποδεχθήκαμε ξανά να αναλάβουμε ως παράταξη τη θέση του γραμματέα και η οποία προορίζεται για την ελάσσονα αντιπολίτευση), επιβάλει πρωτίστως στον νέο πρόεδρο, να λειτουργήσει ως πρόεδρος του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου και όχι ως προεδρεύων της παράταξης της πλειοψηφίας, για να δρομολογήσει άμεσα λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών,αποφεύγοντας στείρες αντιπαραθέσεις, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα των πολιτών και να αγωνιστούμε μαζί τους για την επίλυσή τους.