Τοπικά

Κλοπή κάδων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας – Μήνυση Δ. Γκοτσούλια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε μηνύτρια αναφορά προχώρησε ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων Δ. Γκοτσούλιας.

Για κλοπή κάδων υπό τις ευλογίες του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χ. Νικολάου , κάνει λόγο ο Δ. Γκοτσούλιας ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτο. Στο περιστατικό κλήθηκε και η αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Κλοπή κάδων απορριμμάτων από το αμαξοστάσιο του Δήμου. Με εντολή Δήμαρχου δηλώνει ο επιχειρηματίας

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε αργά το απόγευμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γκοτσούλιας Διονύσιος για κλοπή. Σήμερα το μεσημέρι αυτοκίνητο ιδιωτικής επιχείρησης φόρτωνε κάδους από το αμαξοστάσιο του Δήμου και τους μετέφερε σε ιδιωτικό χώρο ανακύκλωσης που διατηρεί η επιχείρηση στην τοπική κοινότητα Σαγαιϊκων. Περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ταπεινός.

Ο Διονύσιος Γκοτσούλιας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να τον ενημερώσει αν γνωρίζει κάτι χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατόν. Άμεσα κάλεσε το αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας το οποίο και κατάφθασε τάχιστα ζητώντας τα αναγκαία παραστατικά. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης ρωτήθηκε από τος αστυνομικούς αλλά και από τον Διονύσιο Γκοτσούλια για το αν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά τόσο για τη μεταφορά όσο και για την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας και δήλωσε ότι δεν έχει καμία απόφαση , αλλά προφορική εντολή του Δημάρχου Χρήστου Νικολάου.

Ερωτηθείς στη συνέχεια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Παλαιολόγος Γεώργιος , διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη άγνοια και δεν έδωσε αυτός καμία απολύτως εντολή για την συγκεκριμένη αυθαίρετη ενέργεια. Κατόπιν όλον αυτών και παρουσία αστυνομικών που κατέγραψαν τις δηλώσεις του επιχειρηματία και το περιστατικό , ο επικεφαλής Δ. Γκοτσούλιας, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας και υπέβαλε μήνυση ενάντιων του Δημάρχου κ. Νικολάου για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία και στους ιδιώτες της επιχείρησης μήνυση για κλοπή περιουσιακού υλικοί του Δήμου. 

Αυτή την στιγμή διενεργείτε προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα κάτω Αχαΐας