Τοπικά

Ιάσονας Φωτήλας: Νοείται ανοικτή διακυβέρνηση με απώλεια θεσμικής μνήμης;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Tο Ποτάμι παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην πολιτική διαφανούς, αποτελεσματικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης με θεσμούς και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τους πολίτες και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.» επεσήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, στην τοποθέτησή του κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι η ποιότητα της διαβούλευσης που διεξάγεται στο opengov δεν είναι υψηλή, αφού σχέδια νόμου αναρτώνται προς διαβούλευση ακόμη και για λίγες ώρες και δεν ενημερώνονται οι συμμετέχοντες για την τελική μορφή του νομοσχεδίου. Υπογράμμισε ότι το Ποτάμι στηρίζει την προώθηση των ανοικτών δεδομένων στο σύνολο των φορέων που απαρτίζουν το κράτος αλλά και σε οργανισμούς, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις κ.α.

Επίσης, ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών έχει σβηστεί το αρχείο (ανακοινώσεις, φωτογραφικό υλικό, video) που αφορούσε στα έτη πριν από το 2014 εδώ και πάνω από ένα έτος. Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι η θεσμική μνήμη δεν πρέπει να χάνεται ώστε να μπορεί ο καθένας να ξαναγράψει την ιστορία όπως επιθυμεί.