Τοπικά

Φωτήλας: “Το πρόβλημα πλέον στην χώρα είναι πρόβλημα δημοκρατίας”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου:

Το καλοκαίρι του 2015 μας ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουμε γιατί δεν μπορούσε ο ίδιος προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα «στα βράχια» και όχι να ψηφίσουμε την φοροεπιδρομή που ετοίμαζαν στους μισθωτούς τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες..
Ανάπτυξη μέσα από φοροκαταιγίδα δεν μπορεί να έρθει. Ούτε με αναπτυξιακούς νόμους όπως του κ. Σταθάκη, ο οποίος προβλέπει 480€ εκ μέχρι το 2021, από τα οποία τα μισά οφείλονται ήδη. Αποτελούν «σταγόνες στον ωκεανό».
Οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, η στάση του και οι επιλογές του αποτελούν βαριά θεσμική εκτροπή. Και ενώ ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να τον έχει απομακρύνει, βλέπουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να τον καλύπτει με την αιτιολογία ότι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο υπάρχει ο κίνδυνος η απλή και άδολη αναλογική να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία. Υπάρχει βέβαια ανάγκη το σύστημα να γίνει αναλογικότερο αλλά με απώτερο σκοπό στο μέλλον να οδηγήσει στην απλή αναλογική.