Τοπικά

Επίσκεψη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμαρχο, σχετικά με τις απ ευθείας αναθέσεις

θερινές εκπτώσεις , εμπορικός Σύλλογος Δύμης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίου τύπου εξέδωσε ο εμπορικός Σύλλογος Δύμης, σχετικά με την επίσκεψη του ΔΣ στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, όσον αφορά το ζήτημα των απ ευθείας αναθέσεων 

Αναλυτικά:

“Την Τετάρτη 8.6.2016, το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας. Στη συνάντηση αυτή τα μέλη του Δ.Σ. έφεραν προς συζήτηση, παράπονα συναδέλφων επαγγελματιών, που είχαν εκφράσει στη Γενική Συνέλευση περί δίκαιων αναθέσεων σε επαγγελματίες της πόλης μας. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι οι προμήθειες γίνονται από καταστήματα και επαγγελματίες όλου του Δήμου, αναφέροντάς μας διάφορα παραδείγματα. Επίσης μας γνώρισε ότι αρκετοί επαγγελματίες της πόλης στους οποίους απευθύνεται ο Δήμος δεν επιθυμούν συνεργασία μαζί του επειδή μεσολαβεί ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να εξοφληθούν τα ποσά.  
Επίσης συζητήθηκαν προβλήματα καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης και το θέμα της λαϊκής αγοράς για το οποίο μας επανέλαβε ότι η λαϊκή αγορά με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται εκ περιτροπής, ανατολικά και δυτικά της πόλης της Κάτω Αχαΐας, ανά τρίμηνο. 
Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι δυστυχώς δεν είναι εφικτό το λεωφορείο του δήμου να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες της πόλης μας φέρνοντας τουρίστες από τα παραλιακά ξενοδοχεία, λόγω απόφασης της Περιφέρειας που επιτρέπει την χρήση του μόνο από υπαλλήλους του Δήμου και εντός του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών υπαλλήλων.” 
Να σημειώσουμε ότι μείζον ζήτημα σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες , καθώς ο δήμος συνεχίζει απ ευθείας αναθέσεις σε επιχείρηση με έδρα την Αθήνα ,συγγενικού προσώπου τοπικού συμβούλου της παράταξης Νικολάου