Αθλητισμός

Ανακοίνωση Αχαγιάς 82 και Αστεριών για τη Φιέστα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανακοίνωση των διοικήσεων των δύο αθλητικών σωματείων Αχαγιά 82 και Αστέρια Αχαΐας για το κλείσιμο της σεζόν και τη μεγάλη φιέστα της Κυριακής:

Το καλοκαίρι του 2016 θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Αχαγιωτών.

Οι ιστορικές διακρίσεις ήρθαν σε μια χρονική συγκυρία που η πόλη είχε ανάγκη από μια τονωτική “ένεση” αισιοδοξίας. Όταν μάλιστα αυτή, προέρχεται από τον αθλητισμό, τότε η αξία της μεγαλώνει. Η Αχαγιά 82 μετά από 34 χρόνια γίνεται κυπελλούχος! Τα Αστέρια Αχαΐας, ανέβηκαν κατηγορία ενώ το “φυτώριό” του υπόσχεται πλούσια “σοδειά” για το μέλλον. Δύο μεγάλα αθλητικά σωματεία, γιόρτασαν μαζί! Έτσι όπως ήθελε ο κόσμος που γέμιζε τα γήπεδα και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Αστεριών, όταν δόθηκε το σύνθημα για τη μεγάλη “μάχη” της Αχαγιάς 82…

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση, τιμώντας τους πρωταγωνιστές αριχκώς και κατόπιν όλους τους αφανείς “ήρωες” που έδωσαν ώθηση με το πείσμα και την αγάπη τους στα δύο σωματεία, να σηκώσουν ανάστημα!

Η φαντασμαγορική φιέστα είχε “αέρα” All Star και γιορτινό κλίμα. Στην αρχή της εκδήλωσης έγιναν οι βραβεύσεις στους αθλητές από τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η Π. Τσαγκρώνη και τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η κ. Παπίρη. Τα Αστέρια Αχαΐας βράβευσε ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχράς, ενώ τα βραβεία στην Αχαγιά 82 απένειμε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου. Και οι δύο ευχήθηκαν να έχει συνέχεια αυτή η “αθλητική μπασκετική πανδασία” και δήλωσαν ότι ο δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ομάδων και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.

Ακολούθησαν όμορφες στιγμές από το χορευτικό της σχολής του Π. Τσεκούρα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον φιλικό αγώνα μεταξύ της Αχαγιάς 82 και των Νέων με πολλά high lights που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ένα από αυτά, στην αρχή του αγώνα, όταν οι Νέοι εμφανίστηκαν με 4άδα. Κι ενώ όλοι έψαχναν τον πέμπτο παίκτη, εμφανίζεται στο γήπεδο Άγγελος Τσάμης, εκ των ιδρυτών των Αστεριών και με πολλά … χιλιόμετρα στα παρκέ. Ο Άγγελος έπαιξε μαζί με τους Νέους στα δύο δεκάλεπτα, έτσι όπως ορίστηκαν από τους διοργανωτές. Η εξέδρα χειροκροτούσε θερμά κάθε προσπάθεια των παικτών, που μετέτρεψαν τον φιλικό σε μια όμορφη “παρέα” με πειράγματα, ωραία καλάθια και … θεαματικά καρφώματα.

Νωρίτερα, είχε προηγθεί ένα βίντεο – αφιέρωμα στις σημαντικές στιγμές των ομάδων.

Την εκδήλωση τίμησε πολύς κόσμος, τόσο από την Αχαγιά όσο και από άλλες περιοχές. Μεταξύ άλλων, στο κλειστό της Κάτω Αχαΐας βρέθηκαν ο πρόεδρος του Προμηθέα Ευάγγελος Λιόλιος, ο προπονητής της ομάδας Μάκης Γιατράς, ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας, ο πρόεδρος της Αχαϊκής κ. Σταματόπουλος, ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΚΑ Κώστας Παυλίδης, φίλοι και συμμαθητές των αθλητών των ακαδημιών και πολλοί άλλοι.

Η τυχερή της κλήρωσης για το ποδήλατο ήταν η Μαρία Παρασκευοπούλου. Επίσης, ο κόσμος γλυκάθηκε από τα υπέροχα κεράσματα, προσφορά του ζαχαροπλαστείου “Μπεζεριάνος” της Πωλίνας Ανδρικοπούλου στην Κάτω Αχαΐα.

Εξαιρετικές ήταν επίσης οι μουσικές επιλογές που ακούγονταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ ο χορός των Πρωταθλητών συνεχίστηκε και μέσα στα αποδυτήρια με αγκαλιές, ευχές, συγχαρητήρια και …ντους με σαμπάνια!

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι μπλούζες των Πρωταθλητών, με το σύνθημα “Το παρών είναι εδώ” για την Αχαγιά 82 και το “Το μέλλον είναι εδώ” για τους Νέους των Αστεριών. Ένας βέβαια, χρειάστηκε να φορέσει και τις δύο κατά την απονομή των βραβείων! Ο coach Χρήστος Σαράντης, μοιράστηκε και τα δύο κύπελλα και τις δύο διακρίσεις με την ίδια συγκίνηση αλλά με άλλη μπλούζα!!!

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους, όσοι πίστεψαν στο θαύμα , σε όλους αυτούς που βοήθησαν στην υπέρβαση της Αχαγιάς 82, σε όλα τα νέα παιδιά που πάλεψαν και ανέβασαν τα Αστέρια ακόμη πιο ψηλά και σε όλο τον κόσμο της δυτικής Αχαΐας, που αποδέχθηκε το κάλεσμα, επέστρεψε στο γήπεδο και “ζέστανε” την κερκίδα.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται….