Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α. για υποδοχή βοθρολυμάτων απο Δήμο Πατρέων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο δημοτικό συμβούλιο χθες 1/6/2016,η δημοτική αρχή έφερε θέμα προς συζήτηση με τίτλο :Συζήτηση και Λήψη Απόφασης σχετικά με την «Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για υποδοχή βοθρολυμάτων από τον Δήμο Πατρέων».

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α., κατόπιν αιτήματος της Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας ,ώστε να δεχθεί βυτιοφόρα του Δήμου Πατρέων στο βιολογικό της Κάτω Αχαΐας και αυτό, μετά από την επίσπευση της κατασκευής μονάδας υποδοχής βοθρολυμάτων. Η απόφαση αυτή ελήφθη πριν δύο μήνες περίπου. Η παράταξή μας δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΔΕΥΑ και ουδέποτε ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις της παρόλο που επίμονα έχουμε ζητήσει από τη δημοτική αρχή.

Στην τοποθέτηση της παράταξής μας κατά τη συζήτηση, δηλώσαμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μία τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα ζητήσαμε, άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των επεμβάσεων στη μονάδα του βιολογικού, ώστε αυτός να λειτουργεί όπως προβλέπεται από τη μελέτη αλλά και τη στελέχωσή του με τους εργαζόμενους που προβλέπεται.

Καλέσαμε Δημοτική αρχή και Δ.Ε.Υ.Α., να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου, η οποία μιλά για υποδοχή βοθρολυμάτων, μόνο από το Δήμο μας.Τέλος ζητήσαμε να επανεξετασθεί το ύψος των τελών χρήσης βυτιοφόρου που καταβάλλονται από τους δημότες ,αφού τα τέλη που καταβάλουν οι δημότες μας για είναι υψηλά.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη διαρροή λυμάτων του αγωγού της ΒΙΠΕ στην παραλία του Κάτω Αλισσού στις 31/5/2016,φέρνουν στη επιφάνεια το μείζον πρόβλημα της ρύπανσης του Πατραϊκού και του Πείρου ποταμού, από αστικά και βιομηχανικά λύματα.
Καλούμε τους Δημότες και τους συλλόγους της περιοχής, σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε εξέλιξη που καταστρέφει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής και απειλεί τη δημόσια υγεία.