Ελλάδα

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος για την ελάφρυνση του χρέους

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που θα υλοποιήσει η κυβέρνησή μας θα γίνει ένα απτό παράδειγμα του πώς μια μεταρρύθμιση θα αλλάξει όχι μόνο την υγεία στη χώρα μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες θα βλέπουν εφεξής τις μεταρρυθμίσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ταυτίσει τη μεταρρύθμιση με επώδυνες αλλαγές».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στη διημερίδα για την ΠΦΥ που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ένα κοινωνικό κράτος που έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα και το οποίο παραλάβαμε διαλυμένο, την ώρα που οι ανάγκες των πολιτών αυξάνονταν δραματικά για δημόσια περίθαλψη» και υποσχέθηκε την στήριξη του ΕΣΥ και της ΠΦΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, εξήρε το φιλότιμο και την αυταπάρνηση του προσωπικού του ΕΣΥ για όσα έχουν προσφέρει στους Έλληνες αλλά και τους αλλοδαπούς της χώρας.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υλοποιούσε μόνο περικοπές προϋπολογισμού και συρρίκνωση προσωπικού και δήλωσε περήφανος για όσα έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον τομέα της Υγείας. Ανέφερε ενδεικτικά τις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί και την «κάθαρση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Πιλοτική εφαρμογή του ιατρείου της γειτονιάς και του οικογενειακού γιατρού σε τέσσερις περιοχές της χώρας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας εξήγγειλε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος, στη διάρκεια της ομιλίας του σε διημερίδα του Υπουργείου και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για μια εξαγγελία που έχει γίνει πολλάκις από την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατά τον ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης της χώρας αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Eurogroup, λέγοντας ότι η εμφάνιση του στη διημερίδα θα είναι σύντομη διότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους συνεργάτες τους στις Βρυξέλλες όπου υπάρχει κρίσιμη συνάντηση. Δήλωσε δε αισιόδοξος για την ελάφρυνση του χρέους και περήφανος που η κυβέρνησή του το έθεσε ως ζήτημα και δικαιώθηκε.

Ο κ. Δραγασάκης από την πλευρά του -ο οποίος επίσης χαιρέτισε τις εργασίες της διημερίδας- δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει τις δαπάνες όλων των υπουργείων και θα τις ανακατανείμει, δίνοντας προτεραιότητα στα υπουργεία που καλύπτουν ανάγκες του κοινωνικού κράτους.

protothema.gr