Τοπικά

39ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις 24 Μαρτίου 2016 ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γ.Σ. Δύμης και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών συνδιοργανώνοντας για πέμπτη συνεχή φορά τον 39οΠοδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» προς τιμήν του ποδηλάτη Κανέλλου Κανελλόπουλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Eλλάδας και των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων για την Εθνική Επέτειο της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821».

OΓύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «Κανέλλος Κανελλόπουλους»Άραξος (Τείχος Δυμαίων)- Λάππα αποστάσεως 11ΚΜ στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, οι συμμετοχές των οποίων έφτασαν τις 276.Οι αθλητές και οι επισκέπτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στην μοναδική ίσως προϊστορική ακρόπολη της Δυτικής Αχαΐας και να θαυμάσουν ένα οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας δάσος, αυτό της Στροφυλιάς.
Στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με χρόνο 0:14:08 από Π.Σ. ΚΡΟΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣμε δεύτερο τον ΝΕΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ και τρίτο τον ΑΧΤΥΠΗ ΑΝΤΩΝΗ από τον Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.
Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 0:14:54 με δεύτερο τον ΧΡΙΣΤΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ από Γ.Σ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ και τρίτο τον ΛΙΝΑΡΔΟ ΝΙΚΟΛΑΟ από Π.Σ.Κ. ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ.

Μετά το πέρας των αγώνων και στο ξενοδοχείο NiforeikaBeachπραγματοποιήθηκαν απονομές από τον Πρόεδρο του Ο.Τ.Α.Δ κ. Ξενοφώντα Μπαχρά, τον Γ.Γ. του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο, καθώς επίσης από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κ.Αχαΐας (ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ) κ Κώστα Παυλίδη και κ. Σπύρο Ταρνάρη αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. κ Ξενοφών Μπαχράςσ’ένα σύντομο χαιρετισμό, αφού ευχαρίστησε τους αθλητές για την συμμετοχή τους στον αγώνα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τόνισε ότι ο Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε το 2012 και λόγω της άριστης συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ. Διαμαντόπουλο Βασίλη και τον Πρόεδρο του Γ.Σ. Δύμη κ. Λιακόπουλο Θεόδωρο, τον κάναμε θεσμό για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς είναι η 5η φορά που πραγματοποιείται.

Ευχαρίστησε τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα και κυρίως τα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κ.Αχαΐας (ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ), οι οποίοι κάθε χρόνο συνδράμουν τα μέγιστα, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου NiforeikaBeachκ. Γιώργο και Αναστάσιο Ανδρικόπουλο, οι οποίοι ενώ δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για δύο μόνο ημέρες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο Ποδηλατικός Γύρος. Τέλος ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία στον αγώνα της 25ης Μαρτίου που λόγω των καιρικών συνθηκών αναμένεται πολύ δύσκολος και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Την επόμενη ημέρα,Παρασκευή 25/3/2016οι αθλητές συνέχισαν με τον κλασικό πλέον αγώνα αντοχής που άρχισε στις 09:15π.μ. στοΜόλο Αγ. Νικολάου και τερμάτισε στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.
Οι αγώνας πραγματοποιήθηκαν προς την τιμήν των ηρώων του 1821.

52104a21-f105-4c75-ab93-b2900d7f9bc7

ebe69508-b2d4-4f85-a4c6-73dfb744d932