Ελλάδα

Επ’ αόριστον αποκλεισμοί δρόμων και τελωνείων από αγρότες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες οι οποίοι από σήμερα Σάββατο, προχωρούν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών στα σημεία των μπλόκων, των τελωνείων στη Βόρεια Ελλάδα, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών τις οποίες δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οδηγών νταλίκας και φορτηγών, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά άνω των 20 χλμ. Αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου μπλόκου θα συμμετέχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά το τελωνείο Εξοχής, σύμφωνα με τον συντονιστή, Θοδωρή Ιφόγου, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 11 το πρωί το αργότερο, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο».

Και στη Λαμία η εθνική οδός θα κλείσει από το μεσημέρι για 24 ώρες στο μπλόκο της Ανθήλης.