Ελλάδα

Εξασθενεί ο χιονιάς αλλά παραμένει ο παγετός

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το κύμα της κακοκαιρίας φαίνεται να κατευθύνεται νοτιότερα και να εξασθενεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στον ισχυρό παγετό που θα σημειωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη στην Βόρεια Ελλάδα όπου ο καιρός έχει «καθαρίσει» υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες συνθήκες για την δημιουργία παγετού στο οδικό δίκτυο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η αυριανή ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλη την Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές περιοχές, ακόμα και στα ημιορεινά, η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη την ημέρα υπό του μηδενός, με αποτέλεσμα την δημιουργία ολικού παγετού.

Κάτι που όπως είναι αναμενόμενο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο μεγάλου τμήματος της χώρας, απαιτώντας παράλληλα από τους οδηγούς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν τη νύχτα νοτιότερα της Θεσσαλίας ενώ την αυριανή ημέρα θα εξασθενίσουν σταδιακά μέχρι να σταματήσουν πλήρως. Οι περιοχές που θα πληγούν κατά την διάρκεια της νύχτας είναι τα ορεινά της Εύβοιας και της Αττικής, καθώς και ορισμένα νησιά του Αιγαίου, όμως πολύ σύντομα τα φαινόμενα θα σταματήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα η ένταση των βορείων ανέμων θα μειωθεί σταδιακά, φθάνοντας το μεσημέρι στα 5 με έξι μποφόρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα προκύψει και μία ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας, της τάξης του ενός με δύο βαθμών.