Τοπικά

ΕΣΠΑ – Επιδόματα σε ελεύθερους επαγγελματίες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ξεκινάει στις 23 Νοέμβρη το νέο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, με τίτλο ‘’Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης’’, προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην επιδότηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, πρώην ανέργων, με ποσό έως 10.000 ευρώ στον καθένα και έως 450 ευρώ μηνιαίως σε επιχειρήσεις/συνεταιρισμούς που προσέφεραν εργασία σε ανέργους.

Για την υποβολή αιτήσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμπληρώνεται ηλεκτρονικά η αντίστοιχη πλατφόρμα στο site του ΟΑΕΔ, αναλόγως την έδρα του κάθε ενδιαφερόμενου ελεύθερου επαγγελματία/επιχειρηματία, τις εξής ημερομηνίες:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015- Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015- Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Όροι και προϋποθέσεις για την λήψη των επιδομάτων:

Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, με έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014, δικαιούνται επίδομα έως 10 χιλιάδων ευρώ, με δέσμευση λειτουργίας της επιχείρησης ενός έτους από την λήψη της εγκριτικής απόφασης.

Επιχειρήσεις/συνεταιρισμοί που έχουν προσλάβει ανέργους, έναν ή περισσότερους, από την 1/1/2015 μέχρι και την 31/8/2015, χωρίς να έχει υποστεί μειώσεις το ήδη υπάρχον προσωπικό μέχρι και τον προηγούμενο Δεκέμβρη, δικαιούνται το ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως για κάθε έναν νέο εργαζόμενο.

Προαπαιτούμενο, επίσης, είναι οι συμβάσεις των προσλαμβανομένων μέσα στο παραπάνω διάστημα, να είναι εξαρτημένης εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου χρόνου, οι οποίες θα ισχύουν όταν θα υποβάλλεται η αίτηση αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Το μέγιστο όριο θέσεων που πρέπει να διαθέτουν οι ωφελούμενοι εργοδότες είναι 20 θέσεις πλήρους ή 40 θέσεις μερικής απασχόλησης.