Τοπικά

Τι απαντά ο Νικολαού για τα το ζήτημα των καθηγητών στο ΔΙΕΚ

λουκέτα στα τρία σχολεία της Δ. Αχαΐας , Διευθυντής ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε απάντηση για το ζήτημα που προέκυψε για τους καθηγητές του ΔΙΕΚ προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Συγκεκριμένα είχαν δημοσιευθεί δύο άρθρα, ένα από την δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ (κλικ εδώ) κι ένα μετά από ρεπορτάζ του westcity.gr (κλικ εδώ) .

Οτι αφορά το άρθρο του westcity.gr η συντακτική ομάδα του site μετά από ρεπορτάζ, έθεσε προς τους αναγνώστες και τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας, όλα τα δεδομένα, το ιστορικό και το χρονικό των γεγονότων που αφορούσαν την περίπτωση της μη δημοσιοποίησης από τον Δήμο της διαδικασίας για την πρόσληψη των καθηγητών.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου

“Τις προηγούμενες ημέρες, πριν την ανωτέρω απόφαση που καθορίζει τα τμήματα,  τόσο σε έντυπα όσο και σε ηλεκτρονικά τοπικά μέσα δημοσιεύθηκαν καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με την  επιλογή των εκπαιδευτικών. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται έχουν να κάνουν με το ότι δεν «φιλοξένησε» ο δήμος στην ιστοσελίδα του την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς. Ο καθ’ ύλην  αρμόδιος φορέας για την επιλογή τόσο του διευθυντή όσο και των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν το Δ.Ι.Ε. Κ. Δυτικής Αχαΐας είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Το γραφείο του δημάρχου εξυπηρέτησε μόνο στην διαδικασία κατάθεσης έγγραφης αίτησης των σπουδαστών και των υποψήφιων εκπαιδευτικών παραλαμβάνοντας σε κλειστό φάκελο τα δικαιολογητικά που έπρεπε να συνοδεύουν  την έντυπη αίτησή τους ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή της, στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.  Και αυτό διότι δεν έχει ακόμη διορισθεί ο διευθυντής. Ο Δήμος για όσους «τεχνηέντως ξεχνούν» και κατηγορούν την Δημοτική Αρχή για ημερίδες που γίνονται μόνο για φωτογράφηση, διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο 2015  ειδική ημερίδα για την λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. στην οποία συμμετείχαν η σημερινή υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου και πολλοί άλλοι ειδικοί ομιλητές στελέχη του υπουργείου. Σ΄ αυτή την ημερίδα συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που είχαν να κάνουν με τα τμήματα που θα λειτουργήσουν όσο και διαδικαστικά ζητήματα καθώς και ζητήματα σχετικά με την στελέχωση των εκπαιδευτικών του Δ.Ι.Ε.Κ. Πλειάδα εκπαιδευτικών- πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στο Ε.Π.Α.Λ. Κάτω Αχαΐας – παρακολούθησαν την ημερίδα και ακολούθησε διάλογος και ερωτήματα. Που ήσαν αυτοί που μας καταγγέλλουν σήμερα; Που ήσαν αυτοί που λένε ότι έγιναν αιτήσεις στα μουλωχτά λες και ο δήμαρχος  αποφασίζει  για το ποιος θα διδάξει; Μήπως έβαζαν προϋποθέσεις – σε δημόσιες τοποθετήσεις τους – για τη λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ.  ή μήπως «σκίαζαν» και έβαζαν τρικλοποδιές,  όταν ήταν στο κυβερνητικό στρατόπεδο,  στην Δημοτική Αρχή διότι δεν τους «ρώτησε» για τη δημιουργία του και τώρα λαϊκίζουν σχετικά με τον όψιμο ενδιαφέρον τους για τους νέους επιστήμονες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας; «Επαναστάτες» που διαπιστώνουν, καταγγέλλουν, εγκαταλείπουν στα δύσκολα και κάνουν σημαία φωτογραφίες με μισογεμάτους κάδους απορριμμάτων τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα και οι εξελίξεις.”