Ελλάδα

Ρεκορ συμμετοχών στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το απόγευμα ξεκινά ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων.

Στον 33ο Μαραθώνιο Αθηνών συμμετείχαν 43.000 δρομείς, που φόρεσαν τα αθλητικά τους, για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Από τον Μαραθώνα, το «σήμα» για την έναρξη της μεγάλης αθλητικής γιορτής έδωσαν ο δήμαρχος, Ηλίας Ψηνάκης, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το νούμερο αυτό συνιστά αριθμό-ρεκόρ, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την αθλητική διοργάνωση ολοένα και αυξάνεται. Μάλιστα, μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονταν 6.500 ξένοι υπήκοοι, προερχόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον περσινό (περίπου 1.500 περισσότεροι αθλητές), κάτι που σημαίνει πως, εάν γίνουν οι απαραίτητες προωθητικές ενέργειες, η χώρα μας μπορεί να κατασταθεί ως ένας σημαντικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό παγκοσμίως.

Οι πρώτοι που τερμάτισαν στα 10 χιλιόμετρα ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη. Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο νικητής της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, με χρόνο 2:21:22, ενώ ακολούθησαν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και 3ος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης. Νικήτρια στις γυναίκες η Μινόρι Χαγιακάρι από την Ιαπωνία.

Από νωρίς το πρωί, στον αγώνα της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων συμμετείχαν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα προσωπικά του όρια.

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές. Και αυτό, καθώς, λόγω οικονομικών προβλημάτων, κρίθηκε προτιμότερο να εξοικονομηθούν χρήματα για περισσότερες παροχές στους αθλητές από τη χώρα μας, που λαμβάνουν μέρος.