Τοπικά

18o Forum Ανάπτυξης στον Αστέρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για 18η χρονιά, το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, το μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας δηλώνει παρών στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής.

Με 32 διαφορετικές συνεδριακές εκδηλώσεις φορέων, επιχειρήσεων και προσκεκλημένων προσωπικοτήτων στο Ελεύθερο Βήμα, με πάνω από 100 εισηγητές και με τη συμμετοχή χιλιάδων συνέδρων στις εργασίες του θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά μια κορυφαία  δημιουργική συνάντηση του τόπου μας.

Η φετινή κεντρική θεματική του πολυσυνεδρίου «Διαδρομές Προόδου»συμβάλλει στο να ανοίξει ένας ουσιαστικός  διάλογος  για μια σημαντική παράμετρο της προσδοκώμενης ανάπτυξης, αυτήν της αναγκαίας δικτύωσης παντού.

Ειδικότερα θα ιχνηλατηθούν θέσεις και προθέσεις στα παρακάτω πεδία:

  • Στο οικονομικό και επιχειρηματικό με την χαρτογράφηση υπαρχόντων Διαδρομών και Δικτύων Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με την ανάδειξη κρίκων συνεργασίας των Δήμων αλλά και υλοποίηση Ευρωπαϊκών περιφερειακών Διαδρομών Ανάπτυξης.
  • Στον επιστημονικό και  ερευνητικό χώρο με την προβολή συνεργατικών δικτύων ικανών για τη δημιουργία παγκόσμιων Διαδρομών Καινοτομίας και την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας στην περιοχή και στη χώρα.
  • Στο εκπαιδευτικό πεδίο με τα δίκτυα ανταλλαγών και συνεργασίας και την ανάδειξη εθνικών και υπερεθνικών Διαδρομών Γνώσης.
  • Στο πολιτισμό με την προβολή σημαντικών αντίστοιχων Διαδρομών σε  ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
  • Στο χώρο του αθλητισμού με την αξιοποίηση των σχετικών υποδομών και την δημιουργία Αθλητικών Διαδρομών που θα συνδέονται με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.
  • Στον χώρο της Εκκλησίας, με τον τεράστιο ενοποιητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, δημιουργώντας Πνευματικές Διαδρομές.
  • Στα  Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης και τα  Social media και τις Επικοινωνιακές Διαδρομές που μπορούν αυτά να χαράξουν.

Το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015 που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων»πραγματοποιείται με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και την Υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Χορηγοί του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015 είναι οι εξής: ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, OCEANIC GROUP OF COMPANIES, Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., UNISOL A.E., ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΠΛΟΠΟΛΙΣ, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος, Τζιβγινίδης Επιχειρείν, Ξυλεμπορική Πατρών Α.Ε., Δίηχο, eop.gr, Unitype, UIN.gr, Virtual Expo Center, Ξενοδοχείο «Αστήρ».