Τοπικά

Αλλες 100 υπογραφές για το ΣΧΟΟΑΠ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι κάτωθι υπογράφοντες (κάτοικοι στις ζώνες αποκλεισμού δόμησης στην βόρεια πλευρά της Κάτω Αχαΐας), στο πλαίσιο της διαβούλευσης της β΄ φάσης του ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Δύμης, διαμαρτυρόμαστε έντονα σχετικά με τη μελέτη του νέου Γ.Π.Σ/(ΣΧΟΟΑΠ), σύμφωνα με την οποία προσδιορίζει και οριοθετεί ζώνες αδόμητες εξαιτίας ύπαρξης σεισμικού ρήγματος, βασιζόμενη σε μελέτες χωρίς τεκμηρίωση.

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τις ζώνες προσωρινού αποκλεισμού δόμησης εκατέρωθεν ενεργών ρηγμάτων και πιθανώς ενεργών όπως αποτυπώνονται στον Χάρτη Π2-1, η μελέτη,
• Αναφέρεται σε ενεργό σεισμικό ρήγμα το οποίο δεν προκύπτει από κάποια ειδική σεισμική μελέτη, αλλά από μία γεωλογική μελέτη στην οποία δεν αναφέρονται ούτε εστιακά βάθη, ούτε το μέγεθος των σεισμών του εν λόγω ρήγματος.
• Η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ δεν νομιμοποιείται να απαγορεύσει τη δόμηση χωρίς εμπεριστατωμένες σεισμικές- γεωλογικές μελέτες που θα γίνεται επακριβής οριοθέτηση των ρηγμάτων.
• Δεν υπάρχει ειδική τεχνική μελέτη που να περιγράφει όρους δόμησης με ειδικούς όρους ανάλογα με την συμπεριφορά των κτιρίων σε τυχόν σεισμό με εστία το εν λόγω ρήγμα.
• Το ρήγμα δεν περιλαμβάνεται σε χάρτη του ΟΑΣΠ, ούτε στις διατάξεις του Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού.
• Δεν νοείται να αποκλείεται η δόμηση βασιζόμενη σε προσωρινά στοιχεία.
• Εντός της ζώνης αποκλεισμού του σεισμικού ρήγματος υφίσταται και το Γυμνάσιο της Κ. Αχαΐας, για το οποίο αν ισχύει αυτό το ρήγμα θεωρούμε πως υπάρχει άμεσο θέμα λειτουργίας του.

Οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Κάτω Αχαΐας οι οποίοι βρίσκονται εντός της σχεδιαζόμενης ζώνης αποκλεισμού της δόμησης επειδή θεωρούμε ότι πλήττονται άμεσα και βάναυσα η περιουσία μας, η οικογενειακή μας κατάσταση, ο τόπος κατοικίας μας, απαιτούμε άμεσα και προτείνουμε:
• Την απόσυρση της εξ’ ολοκλήρου της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ ή τουλάχιστον τις διατάξεις που αφορούν την εν λόγω αδόμητη ζώνη.
• Την άμεση εκπόνηση ειδικής σεισμικής, γεωλογικής και γεωτεχνικής μελέτης σχετικά με την επικινδυνότητα του ρήγματος και την συμπεριφορά των κτιρίων σε περίπτωση σεισμού.
Σε κάθε περίπτωση οι υπογράφοντες είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποτρέψουμε την ψήφιση και υλοποίηση του νέου σχεδίου ΣΧΟΟΑΠ ως έχει.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ 1/11/2015

Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων της Κάτω Αχαΐας

(περίπου 100 υπογραφές)