Αθλητισμός

Με επιτυχία η ημέρα αθλητισμού στο Γυμνάσιο Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Γυμνάσιο Κ.Αχαΐας σε συνεργασία με τον τομέα Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και τον Οργανισμό Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδα στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο ανωτέρω σχολικό συγκρότημα. Οι καθηγητές του Γυμνασίου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Ξενοφώντα Μπαχρά, και τον εξωτερικό συνεργάτη του Ο.Τ.Α.Δ, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή στίβου κ. Κώστα Λεβιδιώτη, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα δίνοντας περισσότερη έμφαση στην αθλητική προσπάθεια και προετοιμασία και στην ευαισθητοποίηση απέναντι στα ΑΜΕΑ.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του Πρωταθλητή Ελλάδος στα 20.000μέτρα και 50.000 μέτρα βάδην, Κωνσταντίνου Ντεντόπουλου ο οποίος μετέφερε στα παιδιά τις εμπειρίες του τόσο από την προετοιμασία του όσο και από τους αγώνες του. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν πολλές σχετικές ερωτήσεις στον Πρωταθλητή μας.

Σ’ένα σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ξενοφών Μπαχράς, αφού ευχαρίστησε τη Δ/ντρια κα Ασπασία Ντουφεξή και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Κ.Αχαΐας για την άριστη συνεργασία που είχαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση Πανελληνίας Ημεράς Σχολικού Αθλητισμού. Σαν δημοτική αρχή , έχοντας ήδη ξεκινήσει από την περσινή χρονιά, δεσμεύτηκε ότι θα προβούν και σε άλλες δράσεις σχολικού αθλητισμού.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να έχουν μία βιωματική εμπειρία, συμμετέχοντας στο γνωστό παιχνίδι-παραολυμπιακό άθλημα ΑΜΕΑ Μπότσια.