Τοπικά

Σύσκεψη με θέμα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και την συμμετοχή των κ.κ. Αθανασίου Καρπή, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Διονυσίου Γκοτσούλια, επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτη Κουνάβη, επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης δήμου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Τραχάνη, πρόεδρου ΦΟΔΣΑ, Βασιλείου Γκοτσόπουλου, προέδρου Δ.Σ. & μέλους ΦΟΔΣΑ, Παναγιώτη Μυλωνά αντιδημάρχου διοίκηση & οικονομίας, Άγγελου Διακάτου αντιδημάρχου Δ.Ε. Λαρίσου, Ξενοφώντα Μπαχρά βοηθό δημάρχου, Άγγελο Στεργιόπουλου Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΦΟΔΣΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κάτω Αχαΐα σύσκεψη με θέμα : «τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων εν όψει του περιφερειακού σχεδιασμού».

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ανέφερε ότι :

«…Συνεχίζουμε την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη προετοιμασία και την διαμόρφωση των προτάσεων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με την εξεύρεση της αποτελεσματικότερης λύσης διαχείρισης απορριμμάτων ενόψει του περιφερειακού σχεδιασμού. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και λέξεις & έννοιες όπως πρόληψη, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση, θα μας απασχολήσουν εντόνως. Αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγωνία μας και η ανησυχία μας για να βρούμε την καλύτερη και πιο ιδανική κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική λύση από κοινού… ».

Η υποχρέωση για την προάσπιση και την διαφύλαξη, όλων εκείνων των αυτοδιοικητικών, που με μόχθο και κόπο έφτιαξαν, λειτούργησαν και κληροδότησαν σε εμάς καθώς και ο σεβασμός στο περιβάλλον, η επιδίωξη ενός νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους, αποτέλεσαν το πλαίσιο της συζήτησης και την κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκομένων.