Τοπικά

Δωρεά 700 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ξενοφών Μπαχράς, ευχαριστούν θερμά την κα Νάγια Αγγελοπούλου-Βάσση, πολιτ. Επιστήμονα και το σύζυγό της Λαοκράτη Βάσση φιλόλογο-συγγραφέα, για την ευγενική προσφορά τους  να δώσουν μια πλούσια συλλογή 700 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η κα Νάγια Αγγελοπούλου-Βάσση είναι κόρη του αείμνηστου Νικολάου Παντελή Αγγελόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε στη Φώσταινα Αχαΐας το 1914, πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια στην Πάτρα και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, στη Νομική Σχολή από την οποία και έλαβε το πτυχίο του. Η κήρυξη του πολέμου του ’40 τον βρήκε στην μέση των σπουδών του, ακολούθησε η Κατοχή και Αντίσταση στην οποία έλαβε μέρος ως νέος φοιτητής και γι’αυτή του δράση υπέστη φυλάκιση (Αγ. Στέφανος) και εκτόπιση (Ικαρία). Μετά το τέλος των διώξεων εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου άσκησε δικηγορία επί σχεδόν σαράντα έτη. Δημιούργησε οικογένεια και παράλληλα είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Εξελέγη 5ος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις εκλογές του 1964 ενώ προοριζόταν  για υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 1967 που ματαιώθηκαν λόγω του πραξικοπήματος. Απεβίωσε στην Αθήνα στις 30/08/1998 και μαζί με τη σύζυγό του έχουν ενταφιασθεί στην πατρώα γη με τη φροντίδα του γιου τους Παντελή Ν. Αγγελόπουλου, δικηγόρου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ο.Τ.Α.Δ κ. Ξενοφών Μπαχράς αναφέρει: «η προσφορά αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική για τον Δήμο μας και συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης μας. Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμα της κας Αγγελοπούλου θα ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε να έχουμε δίπλα μας περισσότερους συμπαραστάτες και αρωγούς που με δωρεές σαν τη δικής της βοηθούν το έργο μας».