Τοπικά

Χαμός στους πεζοδρόμους από την έφοδο δημοτικών Αστυνομικών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

 Με το “μέτρο” ανά χείρας ελέγχουν τον χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα. 

Αυτά συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να πραγματοποιούν “εφόδους” στα καταστήματα που λειτουργούν στους πεζόδρομους της πόλης και συγκεκριμένα σε Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Παντανάσσης και Ραδινού.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί με το … πασέτο, ελέγχουν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής κατά μήκος των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης.

Εχουν εντοπιστεί καταστήματα τα οποία έχουν υπερβεί τα όρια που καθορίζονται στην άδεια λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκαν επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν καμία άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, γιατί είτε οφείλουν χρήματα στο δήμο, είτε δεν είναι συνεπείς στη ρύθμιση των οφειλών τους.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στην Κάτω Αχαΐα,  έχουν παρατηρηθεί παρόμοια προβλήματα όχι μόνο από καταστηματάρχες στο θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, αλλά γενικότερα επικρατεί μια “αναρχία” στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, με τοποθετήσεις κορυνών , χώροι που έχουν γίνει parking , και εγκατάσταση μικροπωλητών χωρίς αδειοδότηση.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν από τη Δημοτική αρχή τη συζήτηση του θέματος άμεσα (σχετικό θέμα)