Τοπικά

Στον απόηχο της Γ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μια άκρως επικοδομιτική συζήτηση έγινε την Τρίτη το βράδυ στο Μελίνα Μερκούρη, όπου και έγινε η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, με την συμμετοχή των επαγγελματιών να είναι αρκετά ικανοποιητική

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος ανέφερε πως “εμείς οι ίδιοι πρέπει να στηρίξουμε τα καταστήματα τις πόλης μας και βελτιώσουμε την εικόνα των επιχειρήσεων ώστε να κρατήσουμε τους καταναλωτές μακρυά από τις μεγάλες αλυσίδες.” , που σύμφωνα με στατιστική μελέτη της ΕΣΕΕ , για κάθε μεγάλη αλυσίδα που ανοίγει κλείνουν περίπου 20 μικρές επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επίσης πως πρέπει να γίνει εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης με την διέλευση να παραμένει σε πρώτη φάση ως έχει, ενώ τόνισε τα προβλήματα που θα προκύψουν, από τη μη εύκολη πρόσβαση στην είσοδο της πόλης, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η νότια χάραξη της Νέας Εθνικής Οδού. Τέλος ενημέρωσε το σώμα πως σε ένα περίπου μήνα τελειώνει η θητεία της υπάρχουσας διοίκησης και θα κινηθούν οι διαδικασίες εκλογών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες για την συνεχή 15ετη παρουσία του στον Εμπορικό Σύλλογο.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα με τα αρκετά μέλη να τοποθετούνται και να καταθέτουν τις απόψεις τους.

  • Η τελική εικόνα της μετά την παράδοση και ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης.
  • Ανεφοδιασμός των καταστημάτων
  • Χώροι Στάθμευσης
  • Προτάσεις για αύξηση επισκεψιμότητας
  • Το αίτημα 40 καταστηματαρχών για παράταση του ωραρίου

Οι καταστηματάρχες συμφώνησαν ότι μετά την παράδοση του έργου ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου και αφού περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η αγορά θα “δημιουργήσει συνήθειες” και θα αποκτήσει εύρυθμη λειτουργία, θα πρέπει να γίνει εκ νέου σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για να αναφερθούν και να συζητηθούν νέα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν.

Για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τονίστηκε πως θα πρέπει να γίνεται σε προκαθορισμένες ώρες ώστε να μειωθεί όσο είναι δυνατόν η ταλαιπωρία των πελατών.

Για τους χώρους στάθμευσης τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης επιπλέον χώρων, από το “Οικόπεδο Ραστή” που έχει ήδη κατατεθεί ως πρόταση, κυρίως προς την Δυτική πλευρά της πόλης. Αναφέρθηκε πως οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να παρκάρουν τα δικά τους αυτοκίνητα μπροστά στις επιχειρήσεις ώστε να μένει χώρος στάθμευσης στο καταναλωτικό κοινό.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις ακούστηκαν για την αύξηση της επισκεψιμότητας , με τον πρόεδρο Παναγιώτη Κουνάβη να αναφέρει πως πρέπει να διοργανώνονται δράσεις που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο και έφερε ως παράδειγμα τον Ποδηλατικό αγώνας “Θυσέας” και αγώνες σκάκι. Άλλες προτάσεις ήταν η διοργάνωση ημέρας προσφορών, όπως και η συνάντηση με το σύλλογο των ξενοδόχων για εξεύρεση κοινής λύσης μεταφοράς των τουριστών από τα ξενοδοχεία στην Κάτω Αχαΐα, με την συμβολή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Για το θέμα του ωραρίου έγινε εκτενής συζήτηση με πλήθος καταστηματαρχών να τοποθετούνται επί του θέματος. Εγινε αναφορά στο νομικό πλαίσιο που υπό όρους επιτρέπει με έγκριση την παράταση του ωραρίου πέραν της 9 το βράδυ, αλλά και στα τυχόν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν με τους καταναλωτές σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες, αλλά και στα εργασιακό. Για το επίμαχο θέμα στο τέλος υπήρξε ομοφωνία πως θα πρέπει να επανεξεταστεί σε δεύτερο χρόνο αφού το εμπορικό κέντρο αποκτήσει κανονική ροή μετά το πέρας των εργασιών ανάπλασης.

Για το λόγο ότι δεν υπήρχε απαρτία για όλα τα παραπάνω δεν πάρθηκε απόφαση , αλλά έγιναν κοινά αποδεκτά από όλους όσους παρευρίσκονταν.

Τέλος έως το τέλος Ιουνίου και με την παράδοση του έργο ανάπλασης θα διοργανωθούν από τον εμπορικό σύλλογο event με τη συμμετοχή των καταστηματαρχών, για την προβολή του Ιστορικού Κέντρου της Κάτω Αχαΐας