Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

ΛΟΥΞ : Επένδυση 33 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με στόχο το διπλασιασμό της παραγωγής, η εταιρεία υλοποιεί την στο εργοστάσιο στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Αχαΐας νέα γραμμή παραγωγής που αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αμέσως προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί η υλοποίηση της επένδυσης ύψους 33 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία νέας πρότυπης γραμμής παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στο Αιγίου. Και αυτό επειδή το έργο έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο ο οποίος, όμως, λόγω και της κατάρρευσης της οικονομίας, παραμένει «ανενεργός».

Με την επένδυση αυτή η διοίκηση της Λουξ προσβλέπει στην αύξηση των εξαγωγών που αντιπροσωπεύουν το 5% του συνολικού κύκλου εργασιών, με το στόχο να είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί σε ορίζοντα τριετίας.

Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε 17 χώρες (μεταξύ των οποίων Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδάς, Παναμάς, Κίνα, Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ και Ουκρανία), ενώ το προσεχές διάστημα τα προϊόντα θα κατευθυνθούν σε 5 ακόμη χώρες.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρλαφέκας, η Λουξ επανεπενδύει σχεδόν το σύνολο των κερδών της, ενώ, κατά το διάστημα 2004-2008, πραγματοποίησε επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ μέγεθος που οδήγησε, κατά το ίδιο διάστημα, σε αύξηση κατά 48% των θέσεων εργασίας. Επίσης από το 2009 μέχρι σήμερα το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ.

Παρά την ύφεση της τελευταίας πενταετίας, όπως αναφέρει ο κ. Μαρλαφέκας, οι πωλήσεις που επηρεάζονται θετικά από την ενίσχυση του τουρισμού αυξάνονται. Ως αποτέλεσμα, για μία ακόμη χρονιά, το 2014, ο κύκλος εργασιών της Λουξ είναι ενισχυμένος κατά 6%, συγκριτικά με το 2013, και τοποθετείται περίπου στα 29 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει λανσάρει τη νέα σειρά αναψυκτικών Λουξ 0% με φυσικά γλυκαντικά και 0% ζάχαρη, των οποίων η «επίδραση» στα μεγέθη θα καταγραφεί από το δεύτερο εξάμηνο.