Αθλητισμός

Βολές της «Ενωσης Για Όλους» κατά της ΕΠΣ Αχαϊας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της ΕΠΣΑ άσκησαν τα μέλη της «Ενωσης για Ολους», που παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο καφέ DIVERSO στην πλ. Γεωργίου

. Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν, η Επιτροπή Διαιτησίας, οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής, η λειτουργία της Ενωσης και διάφορα άλλα ζητήματα.

Το «παρών» έδωσαν οι Αγγελος Δανιήλ, Οδυσσέας Χριστόπουλος, Δημήτρης Σαρρής, Γιάννης Πετράτος, Βασίλης Βουκελάτος. Στην παρέα προστέθηκε αργότερα και ο Κώστας Ντάσιος, ενώ ως παρατηρητές παρακολούθησαν τη συνέντευξη οι Κώστας Καλπουζάνης και Θανάσης Τσιμιγκάτος. Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα των τοποθετήσεων των κ.κ. Σαρρή, Δανιήλ, Χριστόπουλου και Πετράτου:

* «Η διοίκηση έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να προχωρήσει. Υπάρχει έλλειψη διαφάνειας, ισονομίας, υπάρχει έλλειψη σεβασμού στα σωματεία. Φτάσαμε να βλέπουμε πράγματα τα οποία έχουν ξεφύγει. Η διοίκηση λειτουργεί μόνο προς όφελος προσωπικών συμφερόντων. Σήμερα τελειώνει αυτή η περίοδος στήριξης. Είμαστε αναγκασμένοι να πολεμήσουμε γι’ αυτό που πιστεύουμε».

* «Το ποδόσφαιρο στην Αχαΐα έχει πέσει σε τέλμα. Η απαξίωση της Παναχαϊκής είναι γνωστή. Εχουμε περσινό παράδειγμα ομάδας (Ατρόμητος Αχαΐας) που η πρώτη που την πολέμησε ήταν η ΕΠΣΑ. Δυστυχώς δύσκολα θα σωθεί η Αχαϊκή. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν εκπροσωπείται σε Εθνική Κατηγορία. Που είναι η στήριξη της Ενωσης σ’ αυτές τις ομάδες;».

* «Κάθε σαββατοκύριακο σε λίγο θα βγαίνει έκτακτο πολεμικό ανακοινωθέν…Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είχαμε πει ότι η δομή των πρωταθλημάτων ήταν λάθος. Μπείτε στα σάιτ όλων των Ενώσεων και δείτε την Α’ Κατηγορία. Μόνο εμείς έχουμε μόνο 16 ομάδες. Όταν συμπιέζεται η κατάσταση από πάνω προς τα κάτω, θα δούμε βία, κόντρες παραγόντων και πολλά άλλα. Είχαμε πει δύο Ομιλοι στην Α’ Κατηγορία με μπαράζ. Πλέον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και το λέμε ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που τίποτα δεν γίνεται δεκτό, δεν στηρίζουμε πλέον. Το τελευταίο 7μηνο έχουν γίνει συνολικά επτά συμβούλια. Υπάρχει μήνας που δεν έχει γίνει Δ.Σ. Αυτό δίνει ένα στίγμα της λειτουργίας. Μόνο για το Δ.Σ. για τον Γκιρτζίκη μας μάζεψαν άρον – άρον».

* «Η πειθαρχική επιτροπή δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Εχουμε πολλά κρούσματα βίας που πηγάζουν από ατιμωρησία. Είχαμε πάλι επεισόδια στο γήπεδο Αγ. Βασιλείου και δεν ήταν τυχαίο. Υπάρχουν ποινές – χάδι σε σωματεία που έχουν πελατειακές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε παραίτηση δύο μελών από την πειθαρχική. Γιατί παραιτήθηκαν τώρα; Υπάρχουν παραδείγματα σωματείων και ποδοσφαιριστών που δεν τιμωρήθηκαν με βάση αυτά που αναφέρει ο ΚΑΠ, παρότι το φύλλο αγώνα ήταν ξεκάθαρο. Ο γενικός γραμματέας δίνει εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι Εθνικός Σαγεΐκων-Κεραυνός που τελείωσε το βράδυ με έναν προβολέα. Δεν έχουμε τίποτα με τα σωματεία. Όλα θα μπορούσαν να ήταν στην ίδια θέση».

* «Αν υπήρχαν παραδειγματικές ποινές, δεν θα φτάναμε εδώ. Ζητήσαμε εγγράφως να παραβρεθεί η πειθαρχική επιτροπή στο Δ.Σ. και μας είπε ο πρόεδρος ότι τον έπαιρνε χθες τηλέφωνο (τον πρόεδρο της πειθαρχικής) και ήταν κλειστό το τηλέφωνο. Η πληροφορία που έχουμε ήταν ότι εμφανίστηκαν και μπράβοι στο γήπεδο Αγ. Βασιλείου. Αυτά που κοροϊδεύαμε στη Γ’ Εθνική, τα κατεβάσαμε στο τοπικό. Κατά το δοκούν φτιάχνονται οι επιτροπές και κατά πώς θέλουμε να παίρνονται οι αποφάσεις».

* «Είναι πρωτόγνωρο να καταγγέλλει μέλος του Δ.Σ. ότι υπάρχουν ομάδες που κατεβαίνουν με 11 πλαστούς ποδοσφαιριστές και με δελτία του 1972. Κωφεύουν γιατί είναι φιλαράκια».

«Πελατειακές σχέσεις παντού»

Τα πυρά της «Ενωσης για Ολους» άγγιξαν τη διαιτησία, αλλά και το θέμα του γηπέδου Προσφυγικών. Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία:

* «Ποιες είναι οι σχέσεις με την ΕΠΟ; Μόνο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας έχουν επωφεληθεί».

* «Είναι πρωτόγνωρο να κατεβαίνουν οι ομάδες με άλλο όνομα από το πραγματικό τους για να παίρνει επιχορήγηση το σωματείο χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. Πλέον δεν έχουμε κανένα διαιτητή στην Σούπερ Λίγκα και τη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτή είναι η ανάπτυξη της διαιτησίας. Βλέπουμε διαιτητές που επιστρατεύονται για να παίξουν παιχνίδια Α’ Κατηγορίας. Γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο γκρουπ διαιτητών που σφυρίζουν στην Α’ Κατηγορία; Γιατί δεν αξιοποιείται ο εκ των κορυφαίων καθηγητής διαιτησίας Χρυσόστομος Μάνθος που πήγε στην Αρτα για να διδάσκει. Όταν θέτουμε αυτά τα θέματα, υπάρχει αλαζονεία από τον κ. Λαγό και δεν παίρνουμε ποτέ απαντήσεις. Για λόγους δεοντολογίας, επιτρέπεται η πρόεδρος της επιτροπής να έχει την κόρη της να σφυρίζει;».

* «Υπάρχει συνομιλία διαιτητή που έχει καταγραφεί που παραδέχεται ότι ευνόησε ομάδα. Μπορεί η συνομιλία να μην στέκει. Δεν θα έπρεπε η επιτροπή να καλέσει τον εν λόγω διαιτητή για εξηγήσεις; Ο συγκεκριμένος διαιτητής συνεχίζει να σφυρίζει. Δυο τινά συμβαίνουν. Ή λειτουργεί αυτόνομα ο διαιτητής, ή παίρνει εντολή από κάπου και επηρεάζεται. Δεν ξέρω από ποιον. Αυτός ο διαιτητής προσβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να ξανασφυρίξει».

* Με κριτήριο τις πελατειακές σχέσεις ορίζονται τα παιχνίδια από την επιτροπή πρωταθλήματος. Τώρα είναι χειρότερα απ’ ότι στο παρελθόν. Πρόσφατα πάρθηκε μια σωστή τελικά απόφαση για μετάθεση της αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία, αλλά φτάσαμε στην απόφαση μετά από παρεμβάσεις συγκεκριμένων σωματείων. Αυτό δείχνει και πώς λειτουργεί η Ενωση. Η απάντηση που έδωσε μέσω facebook o κ. Μπασκούτας, τη χρησιμοποίησε ως επίσημη ανακοίνωση στο σάιτ της ΕΠΣΑ. Αυτό δεν το είδε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ; Μεγάλη προχειρότητα σε όλα».

«Δεχθήκαμε όλα αυτά που έλεγαν για το γήπεδο Προσφυγικών και δεν είπαμε κουβέντα για δύο χρόνια. Είπαμε στον πρόεδρο να μας φέρει την έγκριση και την απόφαση, αλλά δυστυχώς δεν μας έχει φέρει τίποτα ακόμα. Εδώ έκανε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος για το γήπεδο και δεν είπε τίποτα»

Αρθρο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ (εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)