Τοπικά

ΝΔ : οι υποψήφιοι στις εκλογές στην Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την έγκριση της Αθήνας περίμεναν μέχρι αργά χθες τα βράδυ τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, για να κλείσει η λίστα των υποψηφίων βουλευτών στην Αχαΐα.

Οπως αποδείχτηκε, η διαδικασία της επιλογής ήταν δύσκολη, καθώς υπήρξαν αρκετές αρνήσεις από προτεινόμενους ενώ κάποιοι άλλοι, που ενέταξαν τους εαυτούς τους στο ψηφοδέλτιο, ξεκίνησαν ήδη τον προεκλογικό αγώνα. Το σαββατοκύριακο πάντως ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοδεύσει στη Δυτική Ελλάδα, κάνοντας στάση στην Πάτρα και βγάζοντας προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο.

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες βρίσκονταν χθες τα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιάννη Μάκκα, στην προσπάθεια οριστικοποίησης της λίστας των υποψηφίων. Ως σίγουροι υποψήφιοι φέρονταν οι εξής: Ο νυν βουλευτής Αθανάσιος Νταβλούρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης της Κυβέρνησης Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης, εγκληματολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Ανδρέα Κατσανιώτη, Ελένη Κονιδάρη.

Επίσης θετική απάντηση φέρονταν να έχουν δώσει οι: Εφη Γιαννιά υποστράτηγος της ΕΑ υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου, Ανδρέας Βαρνακιώτης πρώην δήμαρχος Ερινεού, Γρηγόρης Κοντοδήμας επιχειρηματίας και πρώην υποψήφιος με το συνδυασμό της Ντόρας Μπακογάννη, Αθανάσιος Γιαννόπουλος ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Λαζουρά στον Δήμο Καλαβρύτων. Αρνήθηκε την υποψηφιότητα η Αννα Μαρία Ρογδάκη.