Like

Πώς να ξυπνήσετε φρέσκιες μετά από hangover

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Το αλκοόλ είναι διουρητικό και μπορεί να μας προκαλέσει αφυδάτωση. Για ένα πιο ελαφρύ κεφάλι το πρωί πιείτε περίπου μισό λίτρο νερό πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά πιείτε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε ποτό που καταναλώνετε στο μπαρ.
Το τζίντζερ είναι γνωστό για το ότι ανακουφίζει το στομάχι καθώς και την ναυτία και τους πονοκεφάλους που ακολουθούν το hangover. Φτιάξτε το ιδανικό φλυτζάνι τσάι βράζοντας τζίντζερ μαζί με φύλλα τσαγιού σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά. Σουρώστε το τζίντζερ πριν το πιείτε.
Ένας ακόμη χυμός που κάνει θαύματα το επόμενο πρωί είναι ο τοματοχυμός με λίγο πιπέρι. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μειώνουν τις φλεγμονές ενώ η βιταμίνη C χαρίζει την απαραίτητη τόνωση στο συκώτι.
Αν και μπορεί να φέρει μια έκφραση αηδίας στο πρόσωπο σας, ένα σφηνάκι από την άλμη στην οποία είναι βυθισμένα τα τουρσιά μπορεί να κάνει θαύματα στα συμπτώματα του hangover λόγω του ξυδιού, του αλατιού και του νερού που περιέχει. Πιείτε ένα σφηνάκι πριν βγείτε και ένα το επόμενο πρωί. Είναι αποτελεσματικό.
Αν και ο οργανισμός σας το επόμενο πρωί μπορεί να ικετεύει για ένα λιπαρό σάντουιτς, αντισταθείτε και προτιμήστε ένα μπολ με βρώμη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει τα απαραίτητα εκείνα συστατικά που θα μας κρατούν χορτάτες ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνουν τα οξέα στο σώμα μας, αυξάνουν το επίπεδο του σακχάρου, ελαττώνουν το αίσθημα ναυτίας και μας χαρίζουν ενέργεια.
Ο καφές μπορεί να μοιάζει καλεί ιδέα μετά από μια βραδιά με πολλά τζιν τόνικ όμως δεν είναι. Για την ακρίβεια είναι ίσως η χειρότερη επιλογή αφού θα κάνει ακόμη χειρότερο τον πονοκέφαλο σας. Προτιμήστε φυτικό τσάι, χυμούς ή νερό.