Ελλάδα

Colpo grosso Σαμαρά !!!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αλλαγή εκλογικού νόμου και κατάργηση του πλαφόν του 3%

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει και της τρίτης και πιο κρίσιμης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει κίνηση «ματ» η οποία θα στοχεύει κυρίως στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αλλά και αυτών των ΑΝ.ΕΛ. Η κίνηση αναμένεται να γίνει πιθανότατα και μες στο Σαββατοκύριακο και αποτελεί τον τελευταίο άσσο στο μανίκι του πρωθυπουργού.

Ημερομηνία εκλογών και αλλαγή εκλογικού νόμου

Η κίνηση «ματ» του Πρωθυπουργού εστιάζεται στην πρόθεση του από την μια να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των εκλογών, και από την άλλη να εντάξει στον διάλογο για την αλλαγή Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιστρέψουμε σε ένα αναλογικότερο σύστημα και μάλιστα με την κατάργηση του πλαφόν του 3%.

Μια τέτοια κίνηση θα καλοσκέφτονταν στη ΔΗΜΑΡ – όπου πολλά στελέχη εκφράζουν σφοδρές αντιρρήσεις στην απορρόφηση του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ – καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδινε ανάσα ζωής στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη που σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα και δεν κερδίζει το εισιτήριο του 3% για είσοδο στη Βουλή