Υλικά για 5-6 άτομα
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
200 gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 gr ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε γάλα και μετά στραγγισμένο
2 αυγά
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
75 ml ελαιόλαδο
150 ml ούζο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 gr μουστάρδα Maille Dijonnaise
20 gr sweet chili sauce
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί για τους κεφτέδες και πλάθουμε κατά προτίμηση σε οβάλ σχήμα.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε καυτό λάδι (170 βαθμούς κελσίου).
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα Maille dijonnaise με τη sweet chili sauce και φτιάχνουμε ένα dip.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες σε ζυμωτό ψωμί με ούζο ανέρωτο και από δίπλα το dip.