Ελλάδα

Σε ρυθμούς Μαραθωνίου η Αθήνα (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε ρυθμούς Μαραθωνίου κινείται τις τελευταίες ώρες η Αθήνα, ο 32ος Μαραθώνιος ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής στην ιστορική αφετηρία στο Μαραθώνα με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων και μέσα σε κλίμα χαράς και ευφορίας.

Στο φετινό Κλασικό Μαραθώνιο, υπό την νέα του επωνυμία «Μαραθώνιος Αθήνας, ο αυθεντικός» που εστιάζει στη μοναδικότητα της αθηναϊκής διαδρομής, θα συμμετάσχουν 35.000 αθλητές από περίπου 120 χώρες του κόσμου, συμμετοχές που αποτελούν ρεκόρ για τη διοργάνωση που συνιστά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και το οποίο, μάλιστα, πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 10 καλύτερους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Σημείωνεται ότι από τους 35.000 αθλητές οι 13.000 θα τρέξουν στην κλασσική διαδρομή των 42 χλμ.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα προβάλλει την ελληνική πρωτεύουσα στα πέρατα του κόσμου, ενώ έχει ήδη συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση λόγω του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή με τα καταλύματα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης να είναι γεμάτα, αφού πάνω από 70.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην ελληνική πρωτεύουσα. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, ο Μαραθώνιος αφήνει ετησίως στην πόλη 18 με 20 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακά μεγέθη

Για την επιτυχή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους 2.200 εθελοντές, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ για τα μέτρα προστασίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εργαστούν περισσότεροι από 500 ένστολοι αστυνομικοί.

Μαζί τους θα είναι 150 άτομα από το ΕΚΑΒ, έτοιμα να βοηθήσουν σε περίπτωση απροόπτου που έχει να κάνει με την υγεία των αθλητών ή των θεατών.

Συνολικά στη διοργάνωση θα εργαστούν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι που θα μεριμνούν για τους 35.000 δρομείς και τους 55.000 συνοδούς τους.

Κιμέτο, Κίπλαγκατ και Γουίτενμπεργκ στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο

Ο Ντένις Κιμέτο έγινε ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αγωνίσματος, που κατάφερε να τρέξει τον μαραθώνιο, κάτω από 2 ώρες 03.

Ο Κενυάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να βραβευτεί από την AIMS ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της σεζόν.

Μαζί του και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Φλόρενς Κίπλαγκατ, που θα παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας.

Στην Αθήνα και η «ισχυρή κυρία» της Νέας Υόρκης

Στην Αθήνα βρίσκεται και η «ισχυρή κυρία» του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης Μέρι Γουίτενμπεργκ προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας. Η Γουίτενμπεργκ επέλεξε να ταξιδέψει στην χώρα μας, μία εβδομάδα από την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του… δικού της Μαραθωνίου και η παρουσία της για πρώτη φορά στη χώρα μας έχει μεγάλη αξία. Η Γουίτενμπεργκ, με την παρουσία της στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης… αναβάθμισε τις γυναίκες Μαραθωνοδρόμους, όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά.

Στην Ελλάδα έρχεται για να τιμηθεί με το βραβείο ζωής της AIMS και ο Τζορτζ Χαρς, πρόεδρος των New York Road Runners (NYRR), του συλλόγου που διοργανώνει τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Ο Χαρς είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το περιοδικό Runner, ο πρώτος που ασχολήθηκε σε αυτό το επίπεδο με τον Μαραθώνιο και γενικότερα το δρομικό κίνημα.

[tps_header][/tps_header]

marathon-3