Like

Αεροπλάνα χωρίς παράθυρα: εφιαλτικά ή εντυπωσιακά; (φωτο-βιντεο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ένα νέο είδους αεροπλάνων μας παρουσιάζει η βρετανική εταιρεία Centre for Process Innovation που ναι μεν μας εντυπωσιάζει, μας δημιουργεί δε κάποιες επιπλέον ανασφάλειες. Πώς θα είναι όμως τα νέα αυτά αεροπλάνα;

Το Centre Fro Process Innovation κάνει ένα ταξίδι στο μέλλον και μας παρουσιάζει τους νέους τύπους αεροπλάνων που μας εντυπωσιάζουν με τις τεχνολογικές τους δυνατότητες όμως σε κάποιους ενδέχεται να κάνουν τις πτήσεις τους ακόμα πιο αμήχανες και άβολες. Άλλωστε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο είναι για αρκετούς ήδη μία ψυχοφθόρα διαδικασία που μπορεί να γεννήσει ανασφάλεια, κλειστοφοβία, πανικό και φόβο.

Το CPI όμως χρησιμοποιώντας εφαρμοσμένη γνώση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας προσπαθεί να αναπτύξει και να αναβαθμίσει την επόμενη γενιά προϊόντων μέσα από ένα ανοιχτό μοντέλο καινοτομίας. Στα σχέδια του είναι η αλλαγή των αεροπλάνων σε σύγχρονα μεταφορικά οχήματα εμποτισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σκοπό να μειωθεί το βάρος των αεροπλάνων και άρα η κατανάλωση ενέργειας και καυσίμων.

Η σημαντική αλλαγή που προτείνει το CPI έγκειται στην απουσία παραθύρων από τις καμπίνες, τη θέση των οποίων θα αντικαταστήσουν τεράστιες γιγαντοοθόνες που μεταξύ κάποιων πληροφοριών που θα παρέχουν, θα επιτρέπουν στους επιβάτες να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα τη θέα του έξω κόσμου. Την ίδια στιγμή βέβαια θα έχουν την επιλογή να αλλάζουν την προβαλλόμενη εικόνα και να τη διαμορφώνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους ενώ θα μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Ανάλογες οθόνες θα βρίσκονται στα μπροστινά καθίσματα όσων δεν έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο παράθυρο ενώ αυτή η εξατομίκευση κατά τη διάρκεια της πτήσης αναμένεται να κάνει πιο ευχάριστη την πτήση αλλά και να βοηθήσει τους επιβάτες να προσαρμοστούν καλύτερα στις αλλαγές ώρας αποφεύγοντας τα εξοντωτικά τζετ λαγκ.

Εκτός όμως από τη διευκόλυνση των επιβατών, μέσω του νέο τύπου οθόνης, OLED, επιτυγχάνεται η μείωση του βάρους των αεροπλάνων, άρα μείωση και στην κατανάλωση καυσίμων και τελικά, μείωση και στην τιμή του φόρου που πληρώνουν οι επιβάτες για το ταξίδι τους. Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα ολοκληρωθεί το έργο ενώ για την ώρα μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη εικόνα μέσα από το βίντεο που ετοίμασε η εταιρεία και κοινοποίησε στο YouTube.

9580858846557803960 9580858855147738552 9580858859442705848

πηγή