Ελλάδα

Τσίπρας: ”Η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις φρόντισε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, και απευθυνόμενος προς τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ -που συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία του κόμματος- έθεσε άπαντες σε εκλογική ετοιμότητα.

Με ορίζοντα τις πολιτικές διεργασίες γύρω από την προεδρική εκλογή και όπως μεταφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου “θα επιδιώξει πάση θυσία να βρει τους 180 πρόθυμους βουλευτές που θα δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση”. Ως εκ τούτου, επεσήμανε, ότι είναι σημαντικό να μην εξασφαλίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος την προεδρική πλειοψηφία και να έχουμε εκλογές, ίσως και νωρίτερα από τον Μάρτιο.

“Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο”, προειδοποίησε γι’άλλη μια φορά εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι τυχόν εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή -παρ’ ότι μη πιθανή- θα συνιστούσε οπισθοχώρηση για τα πολιτικά πράγματα και θα επέφερε την απογοήτευση στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα όσων προσδοκούν πολιτική αλλαγή.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε όσα είχε σημειώσει και στην πολιτική γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή από το Μαξίμου κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να βάλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο “κάδρο”, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πετύχει. Τέλος, με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να ανάγεται σε δυσεπίλυτο σταυρόλεξο για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει “πλυντήριο στελεχών” ξεκαθαρίζοντας, για πολλοστή φορά πως τα ψηφοδέλτια θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία και στην ώρα τους.

Προ ημερών άλλωστε, είχε προϊδεάσει και την ΚΟ λέγοντας προς τους βουλευτές του: “Και βεβαίως πολύ θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας να μην προσπαθούμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες μας. Να μην δουλεύουμε για να διευρύνουμε το ρεύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας και να το μετατρέψουμε σε χείμαρρο ορμητικό της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε ούτε στις δημοσκοπήσεις, ούτε στις όποιες θετικές ενδείξεις”.

πηγή