Like

Ομελέτα με αρωματισμένο ανθότυρο και αρακά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ένας εύκολος τρόπος για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξετε ποτέ! Ο αρακάς είναι ο φρέσκος αρακάς του Μαϊου, που τώρα πια διατηρώ στην κατάψυξη και που, αφού ανακάλυψα τη φρέσκια και γλυκιά γεύση του, τον έχω δοκιμάσει σε πολλά πιάτα πέρα από το κλασικό λαδερό.

Υλικά (2 μερίδες)

4 αυγά

2-3 γεμάτες κουταλιές ανθότυρο

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2-3 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
μια χούφτα αρακά κατεψυγμένο

Διαδικασία
Βάλτε τον αρακά κατευθείαν από την κατάψυξη σε βραστό νερό, μαγειρέψτε τον για 3-4 λεπτά και στραγγίστε τον. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με λίγο αλάτι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο, με το κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν είναι πολύ στεγνό το ανθότυρο, προσθέστε ελάχιστο γιαούρτι για πιο εύκολο ανακάτεμα. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίξτε τα αυγά και με μια σπάτουλα ανακατέψτε τα με γρήγορες κινήσεις σαν να κάνεται αυγά στραπατσάδα. Με αυτό τον τρόπο η ομελέτα παίρνει όγκο και γίνεται αφράτη. Όταν τα αυγά αρχίσουν να χάνουν τα υγρά τους, απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και προσθέστε το ανθότυρο και τον αρακά κατά μήκος στο κέντρο. Μπορείτε να σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μαγειρευτούν πιο γρήγορα τα αυγά από πάνω. Αρχίστε με τη βοήθεια της σπάτουλας να ρολάρετε την ομελέτα στο τηγάνι, σηκώστε το και ρίξτε με προσοχή την ομελέτα στο πιάτο σας. Σερβίρετε με λίγο πιπέρι ακόμα.

πηγή