Like

Γαριδοκεφτέδες με γλυκόξινη σάλτσα – Aναγνώστριες στην κουζίνα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνταγή της Σιόνι Ζαφειρακοπούλου

Υλικά:

 

½ φλιτζάνι μικρές γαρίδες καθαρισμένες

¼ φλιτζάνι  ψίχα ψαριού ( προτιμώ τόνο ή κάτι παρόμοιο, όχι κονσέρβα)

5 σουρίμι ψίχα (καβούρι στικ –το πουλάνε καταψυγμένο )

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα

2 αυγά ή για κορν φλάουρ για όσους/ες νηστεύουν

λάδι για τηγάνισμα (εγώ έβαλα στο φούρνο και ήταν μια χαρά)

γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)

 

Εκτέλεση  

 

Τα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Μετά βρέχουμε την παλάμη μας με λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν και φτιάχνουμε μπαλάκια, και αλείφουμε με γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά) . Ύστερα τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, ή τα βάζετε στο ταψί και ρίχνετε λίγο λάδι ενώ τα ψήνετε για 30 λεπτά, ως που να κοκκινίσουν.

 

Για τη σάλτσα:

 

¼ ποτ.του κρασιού νερό

3 κουταλιές κέτσαπ

3 κουταλιές σόγια σας

2 κουταλιές ξύδι

5-6 κουταλιές ζάχαρη ( εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε τη σάλτσα σας )

2 κουταλιές κορν φλαουρ   διαλυμένο σε   νερό

 

Το βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλαουρ σε μια μικρή κατσαρόλα να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτουμε το κορν φλαουρ.

 

Ένας νόστιμος  μεζέ με πινελιάς από την Ασία. Καλή σας όρεξη !