Τοπικά

Δυτική Ελλάδα : Πως θα δράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε περιστατικό Εμπολα ;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο συντονισμός δράσεων σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό των απαιτούμενων κινήσεων, προκειμένου να θωρακιστεί η δημόσια υγεία σε επίπεδο  ζώνης ευθύνης της,  προχωρά τις επόμενες ημέρες η αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αφορμή για τη ανάληψη της πρωτοβουλίας,  το γεγονός ό,τι στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής που  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με ευθύνη του υπουργείου υγείας, όπως διαπιστώθηκε τα πάντα πάνω στο κεφάλαιο έμπολα επί του παρόντος είναι στον «αυτόματο πιλότο», καθώς στο ερώτημα πως θα δράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας σε περίπτωση καταγραφής πιθανού κρούσματος, τα πάντα παραπέμφθηκαν σε εγκυκλίους που θα σταλούν.

 

Την ίδια ώρα σε επίπεδο γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια της περιοχής επικρατεί προβληματισμός, καθώς όπως αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Αχαΐας, μέχρι στιγμής η ιατρικής και νοσοκομειακή κοινότητα της περιοχής γνωρίζει  – ως προς το κεφάλαιο έμπολα και τρόπο άμεσης δράσης– τα ίδια ακριβώς που γνωρίζουν και οι πολίτες, δηλαδή σχεδόν τίποτα.