Τοπικά

Ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορτασθεί και φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην Πάτρα το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

10 π.μ: Κατάθεση στεφάνων στο τόπο που έπεσε  η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα με αποδέκτη την πόλη των Πατρών «28-10-1940»  και ώρα 9.00 π.μ. από σμήνη βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα (οδός Αγ. Διονυσίου) με τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες και τραυματίες του άμαχου πληθυσμού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση εθνικού ύμνου.

10.30 π.μ: Με φροντίδα της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, του προέδρου ΤΕΙ, των Διευθυντών των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των Εφόρων Προσκόπων και Οδηγών, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στο Μνημείο της  Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) από φοιτητές, μαθητές σχολείων, προσκόπους και οδηγούς προσερχόμενους με επικεφαλής τους καθηγητές δασκάλους και βαθμοφόρους.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τους Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με  την επιμέλεια της  Διευθύντριας  Φυσικής Αγωγής Π.Ε Αχαΐας.

12.30 μ.μ: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε, τα Ν.Π.Δ.Δ κ.λπ.