Τοπικά

Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Κέντρο Aτόμων με Νοητική Υστέρηση “Μέριμνα” της Πάτρας

κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής…

…επισκέφθηκε το Κέντρο Aτόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΡΙΜΝΑ» στην Πάτρα και συναντήθηκε με το προσωπικό, τη διεύθυνση και τους τροφίμους του ιδρύματος.

Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Aτόμων με Νοητική Υστέρηση η «ΜΕΡΙΜΝΑ», ιδρύθηκε το 1969 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εδρεύει στην Πάτρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επιφανείας 4.000 τμ. Διοικείται από 7μελές Δ.Σ., του οποίου τα 4 μέλη προέρχονται από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ» ΜΕΡΙΜΝΑ και τα 3 μέλη ορίζονται από το Δήμο Πατρέων, ενώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Το Κέντρο εκπαιδεύει και φιλοξενεί κατά κύριο λόγο άτομα με Νοητική Υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές μέσα από διάφορα προγράμματα που υλοποιεί.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου λειτουργούν σε πρωινή ή/και απογευματινή βάρδια και εντάσσονται είτε στα 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες δυναμικότητας 150 ατόμων που λειτουργεί η ΜΕΡΙΜΝΑ, είτε στο Κέντρο Διημέρευσης δυναμικότητας 50 ατόμων.

Στο Κέντρο λειτουργεί Ξενώνας (Οικοτροφείο) από Δευτέρα έως Παρασκευή μεσημέρι, με δυνατότητα φιλοξενίας 40 ατόμων, από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας σε 5μερη βάση και για όλο το 24ωρο. Στον Ξενώνα εκτός των κύριων παροχών (ύπνος, σίτιση και υγιεινή), παρέχονται και απογευματινά ψυχαγωγικά – εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως: αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές-χειροτεχνίες, βραδινές έξοδοι, προβολή ταινιών βίντεο, εκδρομές κ.λπ.

Το Κέντρο διαθέτει 5 ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα (4 λεωφορεία σχολικού τύπου και 1 ΙΧ) τα οποία χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των εκπαιδευομένων από και προς το Κέντρο καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το προσωπικό του Κέντρου σήμερα ανέρχεται σε 49 άτομα, αριθμός ο οποίος κυμαίνεται ωστόσο ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευομένων, ο οποίος σημειωτέον για τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο ανέρχεται σε 140 άτομα.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλώ όσους παίρνουν αποφάσεις, να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με έργα και όχι με κούφια λόγια και τις γνωστές και αποκρουστικές παλαιοκομματικές υποσχέσεις του χθες…».