Τοπικά

Αγροτικός Σύλλογος : Ανανέωση του ραντεβού στα Φανάρια της Αχαγιάς

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις 3 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, έγινε συγκέντρωση των αγροτών του Δήμου και συζητήθηκαν δύο θέματα:

1ον: Για το θέμα της υπερφορολόγησης των αγροτικών επιχειρήσεων εκφράστηκε

α) Η έντονη διαφωνία μας με την αυθαίρετη και αντιεπιστημονική μετονομασία των αγροτών σε «ελεύθερους επαγγελματίες».

β) Για τον λογιστικό προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος (βιβλία εσόδων – εξόδων) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος γίνεται παντού με συγκεκριμένη γεωργοοικονομική μέθοδο και όχι με απλά λογιστικά.

Αναλυτικά λοιπόν επισυνάπτουμε κείμενο του επιστημονικού μας συνεργάτη Δρ. Π. Παναγόπουλου που αναλύει πως μπορεί να γίνε δίκαια η αποτίμηση του αγροτικού εισοδήματος.

2ον: Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή όσον αφορά την ασφάλισή μας στον ΟΓΑ, γιατί ήδη οι συντάξεις μας είναι συντάξεις πείνας για ανθρώπους που έχουν προσφέρει μια ζωή σε αντίξοες συνθήκες τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και αδυνατούμε να πληρώσουμε επιπλέον εισφορές (ήδη 38% δεν έχει πληρώσει τις υπάρχουσες εισφορές).

Δεν δεχόμαστε τα μέτρα που προτείνει η Ε.Ε. και υιοθετεί η Ελληνική κυβέρνηση γιατί οδηγούν σε ξεκλήρισμα της αγροτιάς, ερημοποίηση της υπαίθρου και μεγαλώνουν την εξάρτηση της διατροφής του πληθυσμού μας από εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα 10.8.2015 και ώρα 9:00μ.μ. στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας γιατί ο συνεχής αγώνας με μαζικές κινητοποιήσεις αποτελεί μονόδρομο για τους αγρότες.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.: 6974 646480 – 6974 381811