Αθλητισμός

Γ.Μανδαλάκης: «Λέω την αλήθεια με κάθε κόστος»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Γιάννης Μανδαλάκης φέτος κατάφερε να κάνει κάτι… ακατόρθωτο! Το… ακατόρθωτο είναι πως ενώ η ομάδα του από πολύ νωρίς, μαθηματικά δεν τα κατάφερε και είχε πάρει την πορεία του υποβιβασμού εκείνος έδινε σε κάθε ματς τον καλύτερό του εαυτό και κατάφερε να πετύχει τους περισσότερους πόντους και να αναδειχθεί 1ος σκόρερ στην Γ’ Εθνική σε όλους του ομίλους!

Ένα παιδί που έχει φορέσει αρκετές φανέλες και τις έχει τιμήσει, αρνείται πεισματικά τις… δημόσιες σχέσεις και λέει την αλήθεια όσο και αν αυτή δεν… ανοίγει κάποες πόρτες. Ο Μανδαλάκης άλλωστε μιλάει μέσα στο παρκέ!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας είπε:

-Το σκοράρισμα σου πήγε πολύ φέτος… Από ένα σημείο και μετά έδωσες το κάτι παραπάνω για να τερματίσεις πρώτος στη λίστα των σκόρερ;

Σίγουρα ήταν μια παραγωγική χρονιά, ειδικά στο σκοράρισμα. Δεν το κυνήγησα στην αρχή απλά βλέποντας ότι ήμουν κοντά στις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος, ήμουν αισιόδοξος ότι θα τερματίσω σε μια από τις πρώτες θέσεις στο τέλος.

Γιατί νομίζεις ότι τελικά υποβιβάστηκε η Βόνιτσα;

Η Βόνιτσα υποβιβάστηκε γιατί ενώ ήταν οικονομικά συνεπής σε όλη την διάρκεια της χρονιάς κάποιοι δεν την σεβάστηκαν, όπως κάποιοι συμπαίκτες που αποχώρησαν στην μέση της χρονιάς και έτσι δημιουργήθηκαν κενά στην ομάδα.

Πόσο δύσκολο ήταν, ενώ η ομάδα σου, είχε πάρει την κάτω… βόλτα, εσύ να συνεχίζεις να «βομβαρδίζεις» το καλάθι… Υπάρχει, μυστικό;

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό απλά σεβάστηκα την ομάδα, τον πρόεδρο και τα παιδιά που έμειναν μέχρι το τέλος και τον εαυτό μου. Απλά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να τελειώσει με αξιοπρέπεια η χρονιά.

Η σεζόν που πέρασε ήταν για εσένα η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, καθώς αναδείχτηκες τοπ σκόρερ της Γ’ Εθνικής, με τη φανέλα της Βόνιτσας… Το γεγονός αυτό, σου δημιουργεί κάποιο «βάρος» για τη συνέχεια;

Ήταν όντως πολύ καλή ατομική χρονιά αλλά σίγουρα δεν με γεμίζει κάποιο άγχος, απλώς περιμένω όπως κάθε χρόνο την επόμενη σεζόν. Υγεία να υπάρχει και όλα τ’ άλλα γίνονται.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στα μπασκετικά δρώμενα της Αχαΐας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω στην Πάτρα. Η προτεραιότητα μου είναι και τα επόμενα χρόνια να παίζω μακριά από την Πάτρα.

Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψεις σε μεγαλύτερη κατηγορία;

Πάντα με ενδιαφέρουν οι κατηγορίες αλλά το βασικό είναι να πηγαίνω σε ομάδες που έχουν υγεία, στόχους και παλεύουν για κάτι καλό.

Υπάρχει κάποιος που να αφιερώνεις την φετινή σου πορεία;

Στην οικογένειά μου την αφιερώνω που πάντα με στηρίζει σε ότι κάνω.

Κάποιες δηλώσεις σου, κατά το παρελθόν για συγκεκριμένες ομάδες, είτε θετικά είτε αρνητικά, θεωρείς ότι σου έχουν κλείσει ή ανοίξει πόρτες, αντίστοιχα;

Γενικά δεν με ενδιαφέρει να λειτουργεί θετικά ή αρνητικά αυτό. Έχω μάθει να λέω την αλήθεια και θα συνεχίζω να το κάνω με οποιοδήποτε κόστος.

Τι θα άλλαζες στον Γιάννη, τη σεζόν που έρχεται;

Δεν θέλω να αλλάξω κάτι συγκεκριμένο απλά θέλω κάθε χρόνο να έχω περισσότερο διάθεση και όρεξη για μπάσκετ. Αυτό με γεμίζει.

Τι θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο, στην απόφασή σου, για το ποια ομάδα θα επιλέξεις να αγωνιστείς, τη νέα σεζόν;

Αυτό που έπαιξε ρόλο πέρσι και πρόπερσι και κάθε χρονιά. Πηγαίνω εκεί που με θέλουν πιο πολύ και εκεί που υπάρχουν οι συνθήκες για να πετύχεις κάτι καλό την χρονιά που ακολουθεί.