Τοπικά

Καραιίκα: ενημέρωση μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δραστηριότητα «Οι Υγρότοποι του Εθνικού μας Πάρκου, Κοτύχι-Στροφυλιά» τη Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 από το Δημοτικό Σχολείο Καραιϊκων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Σύμβασης Ραμσάρ για την προστασία υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας το Δημοτικό Σχολείο Καραιϊκων πραγματοποίησε την περιβαλλοντική δράση ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι με αναφορά στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξανδρος Μαγιώνος άνοιξε την εκδήλωση της περιβαλλοντικής δράσης και στην συνέχεια ο περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης Διονύσης M.Sc. ειδικός σε θέματα αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών ενημέρωσε τους μαθητές για το εθνικό πάρκο τις αξίες και λειτουργίες του, τη πλούσια βιοποικιλότητα αλλά και τα προβλήματα που καταγράφονται.

Η διαδραστική παρουσίαση συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν οι μαθητές με ερωτήσεις και παρατηρήσεις, γεγονός που δήλωνε και το ενδιαφέρον τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς στου Λάππα και το οικοτουριστικό κέντρο λιμνοθάλασσας Προκόπου για παρατήρηση πουλιών (birdwatching).

Η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο ολοκληρώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων κοντά στον οικισμό του Αράξου όπου τα Κυκλώπεια τείχη και η εξαιρετική θέα προς τη λιμνοθάλασσα Πρόκοπος και το δάσος Στροφυλιάς κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Βασικός σκοπός της δραστηριότητας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία της προστασίας και την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου, να το γνωρίσουν καλύτερα, να κατανοήσουν την σπουδαιότητα και να εξοικειωθούν με την προστατευόμενη περιοχή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA