Τοπικά

Σπύρος Καρανικόλας : Από τα Λουσικά , υποψήφιος στην Ευρωβουλή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Σπύρος Καρανικόλας, ανιψιός του προέδρου του Συλλόγου Σουδενιωτων (Λουσικα) κ. Βασίλη Ζαφειρακόπουλου, είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

WHO is WHO 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από την Αχαΐα (Λουσικα) και το Βόλο.

Είμαι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανα μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από διαγωνισμό, έλαβα υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές μου σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής (PhD). Έχω λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας και από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des Hautes Etudes Européennes (IHEE). Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχω δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. Εργάζομαι ως Δικηγόρος.

Έχω εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχω συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους.

Έχω υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Στις εθνικές εκλογές του 2023 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ανακηρύχθηκα υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Δρ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ -Δικηγόρος, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου
Νέα δύναμη για μια ισχυρή Ευρώπη
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας