Τοπικά

Αποκλεισμένο το Αρσάκειο-Συγκέντρωση του Δήμου και καταγγελίες από τους συμβασιούχους

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ένταση από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας μετά τις καταγγελίες των συμβασιούχων για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στο νέο Δημαρχείο.

Οι συμβασιούχοι με μήνυμά τους προς τα ΜΜΕ κατήγγειλαν οτι στις 5 και 20 το πρωί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους που παρέμεναν στο δημαρχείο με καδρόνια τραυματίζοντάς τους! 

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν για νέα πορεία προς το νέο δημαρχείο αλλά συνάντησαν κλούβες της αστυνομίας που τους απέτρεψαν να φτάσουν στο χώρο, όπου για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από τη δημοτική αρχή.

Χθες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Πάτρας και έκλεισαν τις πόρτες του πρώην Αρσακείου δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν  μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή διαψεύδει τις καταγγελίες και σε ανακοίνωση αναφέρει: “Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από δημοσιογράφους για δήθεν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις, και την προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Ο λαός της Πάτρας ξέρει καλά ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, βάζοντας την Δημοτική Αρχή στο στόχαστρο. Τους λέμε, όμως, να μην ελπίζουν! Όση λάσπη και να ρίξουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ούτε την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής, ούτε το ψεύτικο ενδιαφέρον αυτών που κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συμβασιούχων”.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης έκανε την εξής προσωπική δήλωση με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα σήμερα τα ξημερώματα σήμερα στο Δημαρχείο: «Οι τραμπουκισμοί και η βία δεν έχουν θέση στη δημοκρατία. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων φέρει ευθύνη για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο. Ο κόκκινος φασισμός θα πρέπει να καταδικασθεί από όλους. Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο!»

Η παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τα γεγονότα που καταγγέλλεται ότι έλαβαν χώρα σήμερα τα ξημερώματα σε βάρος συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου. Η αυτονόητη καταγγελία των ξυλοδαρμών πρέπει να γίνει άμεσα και από τη δημοτική αρχή. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναζητηθούν και να λογοδοτήσουν. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δυστυχώς καλλιεργεί πράξεις για τις οποίες δεν μπορεί να είναι περήφανοι ούτε οι φυσικοί ούτε οι ηθικοί αυτουργοί τους.  Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και συστράτευση στον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής. Από όποιο πόστο κατέχει ο καθένας η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία είναι στόχος που μπορεί να φέρει την ενότητα, και η ενότητα την αποτελεσματικότητα. Η παράταξή μας “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι” καταγγέλλει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην πόλη μας από όπου και αν προέρχονται. Οι συμβασιούχοι διεκδικούν δικαίωμα στην εργασία. Αξίζουν τον σεβασμό όλων ανεξαρτήτως αν ο οποιοσδήποτε συμφωνεί ή διαφωνεί με τις μεθόδους που προτάσσουν για την διεκδίκησή της. Άλλωστε μην ξεχνάμε ποιοι τους οδήγησαν στις μεθόδους αυτές…

Στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης σπιράλ αναφέρεται: “Η Πάτρα είναι η μόνη πόλη της χώρας όπου οι συμβασιούχοι που πέρασαν από τον δήμο («4.500 άτομα αθροιστικά» σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης) καταφεύγουν στα δικαστήρια προσδοκώντας επιστροφή και επανα-πρόσληψη. Βρέθηκε κάποτε κάποιος δήμαρχος, βλέπετε (το 2018, ο Κώστας Πελετίδης) και τους παρότρυνε να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. «Θα είμαι δίπλα σας στον αγώνα σας» τους είπε τότε. Ε, τώρα δεν είναι. Μόνο που η «συγνώμη» δεν ανήκει στο λεξιλόγιο της δημοτικής αρχής. Γιατί; Και επειδή το ζήτημα αποφασίζουν να μην το επανεκκινήσουν με μια «συγνώμη», επιλέγουν να καλύψουν τον πανικό τους με άκρατο λαϊκισμό. Ο μεγάλος πανικός προέκυψε την Πέμπτη 11 Απριλίου όταν μια φουρνιά συμβασιούχων έκανε κατάληψη στο Δημαρχείο. Πως απάντησε ο δήμαρχος μας; Βάζοντας όλα τα στελέχη του (καθένα, μάλιστα, με ξεχωριστή ανακοίνωση!) να καλέσουν τον κόσμο της Πάτρας σε κινητοποίηση την επομένη, «καπελώνοντας» ουσιαστικά τη δράση των διαμαρτυρόμενων. Κάλεσε κι όλα τα σωματεία που ορίζει το κόμμα. Πόσο λαϊκισμό, αλήθεια, αντέχει αυτή η πόλη; Δυστυχώς η κινητοποίηση στιγματίστηκε από ξυλοδαρμό συμβασιούχων τα ξημερώματα! Πόσο «άγνωστοι» στη δημοτική αρχή είναι οι δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης;